Janë regjistruar 119 raste të reja me Kovid-19, katër të vdekur, 83 të shëruar

Janë regjistruar 119 raste të reja me Kovid-19, katër të vdekur, 83 të shëruar

Në 24 orët e fundit janë kryer 1,325 testime, kurse 119 raste të reja të Kovid-19 janë regjistruar në: Shkup-35, Kumanovë-15, Shtip-17, Prilep-3, Tetovë-4 , Strugë-3, Veles-3, Manastir-8, Ohër-3, Kavadarc-2, Gostivar-8, Kriva Pallankë-1, Koçan-1, Demir Hisar-5, Berovë-1, Shëni Nikollë-1, Kërçovë- 8, Resnjë-1. Katër pacientë kanë vdekur, tre nga Shkupi (65, 66 dhe 73 vjeç) dhe një pacient nga Gostivari (72 vjeç). Të gjithë pacientët vdiqën në spital.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 89 pacientë të shëruar nga: Shkupi-22, Kumanova-10, Shtipi-12, Tetova-26, Struga-1, Velesi-1, Manastiri-4, Probishtipi-2, Demir Hisari-1, Kratova-1 , Shën Nikollë-2, Kërçova-3, Resnja-4, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 10.617, numri i pacientëve të shëruar është 6,020, numri i vdekjeve arriti 480, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 4,117. Pesë testet e djeshme janë kontrolle dhe janë evidentohen sot. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shkup 4,779, aktiv 1,814
• Kumanovë 1,038, aktiv 296
• Dibër 193, aktiv 123
• Shtip 809, aktiv 441
• Prilep 330, aktiv 57
• Tetovë 1,027, aktiv 228
• Strugë 440, aktive 190
• Veles 216, aktiv 18
• Manastir 135, aktiv 70
• Ohër 272, aktiv 87
• Kavadarc 55, aktiv 38
• Gostivar 424, aktiv 258
• Gjevgjeli 22, aktiv 11 (* 7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojran, 3 të Bogdanci)
• Strumicë 35, aktiv 23
• Kriva Pallankë 24, aktiv 10
• Radovish 29, aktiv 23
• Krushevë 15, aktiv 9
• Koçan 98, aktiv 25
• Probishtip 50, aktiv 26
• Demir Hisar 31, aktiv 27
• Makedonski Brod 19, aktiv 15
• Pehçev 6, aktiv 0
• Berovë 5, aktiv 2
• Valandov 6, aktiv 0
• Vinicë 8, aktiv 4
• Delçev 5, aktiv 4 (* 4 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratov 13, aktiv 7
• Shën Nikollë 221, aktiv 179
• Kërçovë 142, aktiv 94
• Resnjë 145, aktiv 33
• Negotinë 25, aktiv 5 (* 10 persona nga NJR Negotin janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 1.325 teste përmes: ISHP-333, QSHP Shkup-23, Avicena-152, Biotek-218, ASHAM -85, Klinika “Zhan Mitrev” -234, Sistina me metodën PCR -163, Mjekësia ligjore -8, QSHP Manastir -75, Klinika Infektive -15, GAK-19. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 100.940 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive në 24 orët e fundit janë pranuar tre pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 81 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 40 pacientë, nuk ka pacientë në makinë respiratore. Në spitalin e Kozles janë hospitalizuar 10 pacientë të rritur pozitiv të Kovid-19 dhe dy fëmijë pozitiv në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 10 pacientë, ndërsa gjithsej janë hospitalizuar 100 pacientë. Në makinë respiratore janë pesë pacientë.

Në spitalin e Manastirit janë hospitalizuar 32, ndërsa në spitalin e Shtipit janë hospitalizuar 44 pacientë. Në repartin infektiv në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 118 pacientë – pozitiv dhe të dyshuar në Kovid-19.

Raste aktive sipas komunave në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë zëvendësim në distribuimin nëpër komuna në Shkup)

• Çair – 256
• Aerodrom – 191
• Butel – 127
• Gazi Babë – 177
• Qendra – 152
• Karposh – 164
• Saraj – 103
• Kisella Vodë – 175
• Gjorçe Petrov – 122
• Studeniçan – 82
• Shuto Orizar – 130
• Haraçinë – 36
• Ilinden – 26
• Petrovec – 19
• Çuçer Sandevë – 12
• Sopishte – 24
• Zelenikovë- 7
• të huaj – 7
• të pashpërndarë – 4.