Regjistrohen 138 raste të reja me Covid-19, 7 të vdekur

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1.621 teste, dhe 138 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

- Shkup 47
- Kumanovë 17
- Dibër 10
- Shtip 16
- Prilep 2
- Tetovë 2
- Velesi 5
- Manastir 5
- Ohër 2
- Kavadar 1
- Gostivar 10
- Kriva Palankë 1
- Koçan 5
- Probishtip 1
- Demir Hisar 1
- Makedonski Brod 6
- Vinicë 2
- Kratovë 1
- Kërçovë 3
- Resnje 1

Kanë ndërruar jetë 7 persona, dy pacientë nga Shkupi (64 dhe 67 vjeç), një pacient nga Makedonski Brod (53 vjeç), një pacient nga Kërçova (41 vjeç), një pacient nga Manastiri (27 vjeç), një pacient nga Dibra (78 vjeç) dhe një pacient nga Shtipi (64). Gjashtë pacientë kanë ndërruar jetë në spital dhe një ambulant.

Sot, Instituti i shëndetit publik regjistron 144 pacientë të rikuperuar në:

- Shkup 105
- Shtip 9
- Prilep 2
- Tetovë 4
- Veles 1
- Manastir 5
- Gostivar 1
- Koçan 4
- Probishtip 1
- Demir Hisar 2
- Berovë 1
- Kërçovë 7
- Resnje 2

Deri më tani, janë kryer gjithësej 103.938 teste të covid-19 në vend. Sot nuk ka teste nëpërmjet skriningut.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 10.891, numri i pacientëve të shëruar është 6.698, numri i vdekjeve është 493, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3.700.