Janë regjistruar 88 raste të reja me Kovid-19, gjashtë kanë vdekur, ndërsa 113 janë shëruar

Janë regjistruar 88 raste të reja me Kovid-19, gjashtë kanë vdekur, ndërsa 113 janë shëruar

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 88 raste të reja me Kovid-19, gjashtë persona kanë vdekur, ndërsa 113 janë shëruar.

Janë bërë 1.507 testime, ndërsa prej rasteve të reja të konfirmuara, 23 janë në Shkup, Kumanovë – 8, Dibër – 2, Shtip – 10, Prilep – 3, Tetovë – 2, Strugë – 11, Veles – 2, Manastir – 3, Ohër – 8, Kavadar – 1, Gostivar – 4, Strumicë – 1, Makedonski Brod – 4, Vinicë – 2, Sveti Nikollë – 2, Kërçovë-2.

Instituti për shëndet publik sot regjistroi 113 pacientë të shëruar: Shkup – 57, Dibër – 1, Shtip – 11, Prilep – 8, Tetovë – 11, Veles – 1, Gostivar – 2, Koçan – 4, Demir Hisar – 1, Sveti Nikollë – 10, Kërçovë – 2, Resnjë – 5.

Kanë vdekur 6 persona, dy paciente nga Shkupi (56 dhe 75), një pacient nga Kumanova (91), një nga Gostivari (64), një nga Tetova (82) dhe një pacient nga Shtipi (58). Të gjithë pacientët kanë vdekur në kushte spitalore.

Numri i pacientëve të diagnostikuar me Kovid, në vendin tonë nga fillimi i epidemisë arrin në 11.289, numri i pacientëve të shëruar është 7.221, të vdekurve 511, ndërsa për momentin numri i rasteve akive në vend arrin në 3557. Sot është evidentuar një test kontrollues. Për momentin distribuimi në qytete është ky:

 • Shkup 4.966, aktivë 1.303
 • Kumanovë 1.102, aktivë 262
 • Dibër 208, aktivë 118
 • Shtip 887, aktivë 433
 • Prilep 336, 46
 • Tetovë 1.066, aktivë 212
 • Strugë 469, aktivë 187
 • Veles 227, aktivë 22
 • Manastir 146, aktivë 66
 • Ohër 283, aktivë 76
 • Kavadar 83, aktivë 63
 • Gostivar 499, aktivë 288
 • Gjevgjeli 23, aktivë 12 (7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdanci)
 • Strumicë 39, aktivë 23
 • Kriva Pallankë 25, aktivë 11
 • Radovish 29, aktivë 16
 • Krushevë 16, aktivë 8
 • Koçan 106, aktivë 20
 • Probishtip 57, aktivë 22
 • Demir Hisar 34, aktivë 26
 • Makedonski Brod 41, aktivë 35
 • Pehçevë 6, aktivë 0
 • Berovë 8, aktivë 4
 • Vallandovë 6, aktivë 0
 • Vinicë 25, aktivë 21
 • Dellçevë 5, aktivë 4 (4 banorë nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
 • Kratovë 14, aktivë 7
 • Sveti Nikollë 230, aktivë 134
 • Kërçovë 179, aktivë 109
 • Resnjë 146, aktivë 21
 • Negotinë 28, aktivë 8 (10 banorë nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra – 1.507 janë përmes: ISHP-302, QSHP Shkup-24, Avicena-156, Biotek-255, ASHAM-189, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-302, Sistina me PCR metodë-216, Mjekësia ligjore-9, QSHP Manastir-48, Klinika Infektive-6, KGJO-0. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 108.384 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar gjashtë pacientë të rinj. Gjithsej janë hospitalizuar 88 pacientë. Në përkrahje të oksigjenit janë 51, ndërsa 1 pacient është në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 11 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19 dhe 5 fëmijë pozitivë, si dhe 2 pacientë të dyshuar me virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 6 të rinj, gjithsej janë hospitalizuar 79 pacientë. Në aparat respiratorë janë 4 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 29, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 45 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 124 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë me Kovid-19.

Raste aktive në komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

 • Çair – 168
 • Aerodrom – 147
 • Butel – 84
 • Gazi Babë – 133
 • Qendër – 106
 • Karposh – 113
 • Saraj – 60
 • Kisella Vodë – 141
 • Gjorçe Petrov – 92
 • Studeniçan – 45
 • Shuto Orizarë – 108
 • Haraçinë – 24
 • Ilinden – 24
 • Petrovec – 17
 • Çuçer Sandevo – 9
 • Sopishte – 20
 • Zelenikovë – 7
 • Stranec – 5.