Janë regjistruar 155 raste të reja me Kovid-19, dy të vdekur, 127 pacientë të shëruar

Janë regjistruar 155 raste të reja me Kovid-19, dy të vdekur, 127 pacientë të shëruar

Gjatë 24 orëve të kaluara janë bërë 1.845 testime dhe janë regjistruar 155 raste të reja me Kovid-19. Kanë ndërruar jetë dy persona, ndërsa janë shëruar 127 pacientë, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë.

Nga rastet e reja me Kovid-19, 51 janë në Shkup, Kumanovë-11, Dibër-2, Shtip-13, Prilep-4, Tetovë-10, Strugë-3, Manastir-1, Ohër-6, Kavadar-14, Gostivar-22, Gjevgjeli-1, Probishtip-1, Demir Hisar -4, Makedonski Brod-5, Vinicë-2, Kërçovë-3, Negotinë-2.

Të vdekurit janë pacientë nga Shkupi (80 vjet) dhe një pacient nga Shtipi (74 vjet). Pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Nga të shëruarit të cilët u regjistruan sot nga Instituti i Shëndetit Publik nga Shkupi janë 40, Kumanova-17, Shtipi-22, Prilepi-6, Velesi-2, Manastiri-2, Gostivari-5, Radovishi-10, Krusheva-1, Probishtipi-5, Demir Hisari-1, Makedonski Brodi-3, Kratova-1, Shën Nikolla-12.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 11.554, numri i pacientëve të shëruar është 7.607, i të vdekurve është 519, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 3.428. Shpërndarja nëpër qytet është si në vijim:

• Shkup 5051, aktivë 1241
• Kumanovë 1125, aktivë 254
• Dibër 210, aktivë 119
• Shtip 923, aktivë 371
• Prilep 341, aktivë 45
• Tetovë 1081, aktivë 196
• Strugë 473, aktivë 190
• Velesi 227, aktivë 20
• Manastir 154, aktivë 70
• Ohër 294, aktivë 86
• Kavadar 97, aktivë 75
• Gostivar 535, aktivë 300
• Gjevgjeli 24, aktiv 13 (* 7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
• Strumicë 39, aktivë 23
• Kriva Palankë 25, aktivë 11
• Radovish 29, aktivë 6
• Krushevë 16, aktivë 7
• Koçan 108, aktivë 20
• Probishtip 59, aktivë 17
• Demir Hisar 40, aktivë 30
• Makedonski Brod 47, aktivë 38
• Pehçevë 6,
• Berovë 8, aktivë 4
• Valandovë 7, aktiv 1
• Vinicë 28, aktivë 24
• Dellçevë 5, aktivë 4 (* 4 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 14, aktivë 4
• Shën Nikollë 230, aktivë 118
• Kërçovë 182, aktivë 112
• Resnjë 146, aktivë 19
• Negotinë 30, aktivë 10 (* 10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra – 1.845 janë përmes: ISHP-853, QSHP Shkup-35, Avicena-174, Biotek-282, ASHAM-111, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-181, Sistina me PCR metodë-141, Mjekësia ligjore-14, QSHP Manastir-42, Klinika Infektive-6, KGJO-6. Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 111791 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar tre pacientë të rinj. Gjithsej janë hospitalizuar 80 pacientë, nga të cilët në përkrahje të oksigjenit janë 42, ndërsa nuk ka pacient në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 17 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19 dhe gjashtë fëmijë pozitivë me virus, si dhe 3 pacientë të dyshuar në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar nëntë pacientë të rinj. Gjithsej janë hospitalizuar 76 pacientë, nga të cilët në aparat respiratorë janë tre pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 28, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 43 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 115 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë me Kovid-19.