Janë regjistruar 200 raste të reja me KOVID-19, katër viktima dhe 15 të shëruar

Janë regjistruar 200 raste të reja me KOVID-19, katër viktima dhe 15 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë (MSH) sot ka regjistruar 200 raste të reja me Kovid-19 nga gjithsej 1828 teste të bëra si dhe 15 pacientë të shëruar dhe katër të vdekur.

Nga rastet e reja me Kovid-19, 65 janë në Shkup, Kumanovë-14, Dibër- 6, Shtip-21, Prilep- 3, Tetovë-12, Strugë- 5, Veles- 12, Manastir-7, Ohër- 4, Kavadar- 7, Gostivar-14, Strumicë- 1, Kriva Pallankë -1, Koçan -5, Probishtip-3, Demir Hisar -2, Makedonski Brod-4, Sveti Nikollë- 3, Kërçovë-6, Negotinë-1.

Të vdekurit janë një pacient nga Shkupi (70) një nga Gostivari (58), pacient nga Kumanova (51) dhe pacient nga Makedonski Brodi (66). Dy pacientë kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa dy jashtë saj.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 11.754, numri i pacientëve të shëruar është 7.622, i të vdekurve është 523, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 3.609. Shpërndarja nëpër qytet është si në vijim:

• Shkup 5116, aktiv 1305
• Kumanovë 1139, aktiv 267
• Dibër 216, aktiv 125
• Shtip 944, aktiv 392
• Prilep 344, aktiv 48
• Tetovë 1093, 208 aktivë
• Strugë 478, aktiv 195
• Veles 239, aktiv 30
• Manastir 161, aktiv 71
• Ohër 298, aktiv 90
• Kavadar 104, aktiv 82
• Gostivar 549, aktiv 313
• Gjevgjeli 24, aktiv 13 (7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
• Strumicë 40, aktiv 24
• Kriva Pallankë 26, aktiv 12
• Radovish 33, aktiv 10
• Krushevë 16, aktiv 7
• Koçan 113, aktiv 25
• Probishtip 62, aktiv 20
• Demir Hisar 42 vjeç, aktiv 31
• Makedonski Brod 51, aktiv 40
• Pehçevë 6, aktiv 0
• Berovë 8, aktiv 4
• Vallandovë 7, aktiv 1
• Vinicë 28, aktiv 24
• Dellçevë 5, aktiv 4 (4 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 14, aktiv 4
• Sveti Nikollë 233, aktiv 121
• Kërçovë 188, aktiv 115
• Resnjë 146, aktiv 17
• Negotinë 31, aktiv 11 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Testet e bëra – 1.828 janë përmes: ISHP-868, QSHP Shkup-20, Avicena-162, Biotek-141, ASHAM-95, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-315, Sistina me PCR metodë-148, Mjekësia ligjore-0, QSHP Manastir-61, Klinika Infektive-8, KGJO-10. Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 113619 testime të Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 4 pacientë të rinj. Gjithsej janë hospitalizuar 80 pacientë, nga të cilët në përkrahje të oksigjenit janë 37, ndërsa nuk ka pacient në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 14 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19 dhe 4 fëmijë pozitivë me virus, si dhe 3 pacientë të dyshuar në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar nëntë pacientë të rinj. Gjithsej janë hospitalizuar 74 pacientë, nga të cilët në aparat respiratorë janë 5 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 28, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 46 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 123 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë me Kovid-19.