Janë regjistruar 37 raste të reja me Kovid-19, katër kanë vdekur, ndërsa janë shëruar 131 pacientë

Janë regjistruar 37 raste të reja me Kovid-19, katër kanë vdekur, ndërsa janë shëruar 131 pacientë

Ministria e Shëndetësisë ka informuar se gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 37 raste të reja me Kovid-19, kanë vdekur katër persona, ndërsa janë shëruar 131.

Janë bërë 464 testime, ndërsa janë regjistruar 37 raste të reja me Kovid-19 në Shkup-20, në Kumanovë dhe Tetovë nga tre, në Strugë, Ohër, Gostivar dhe Koçan nga dy dhe në Veles, Kriva Pallankë dhe Shtip nga një.

Instituti për shëndet publik sot regjistroi 131 pacientë të shëruar nga: Shkupi-41, Kumanova-34, Shtipi-5, Prilepi-6, Tetova-13, Velesi-1, Ohri-3, Kavadari-1, Gostivari-6, Strumica-2, Koçani-2, Demir Hisari-1, Berova-1, Vinica-4, Sveti Nikolla-2, Kërçova-8, Negotina-1.

Kanë vdekur katër persona, një pacient nga Vinica (57), dy nga Ohri (77 dhe 57) dhe një nga Struga (74). Prej tyre tre kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa një në kushte jashtë spitalit.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar dy pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 82 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 44 pacientë, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle të hospitalizuar janë katër fëmijë dhe katër nëna pozitivë në Kovid-19, shtatë fëmijë dhe shtatë nëna pozitivë në virusin.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar tre, ndërsa të hospitalizuar janë 26 pacientë. Në respiratorë mekanik janë dy pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 14, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 45 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë të hospitalizuar 147, pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Gjithsej numri i të diagnostikuarve me Kovid në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë është 15.827, numri i rasteve të shëruara është 13.315, të vdekurve 652, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 1.860. Sot është regjistruar një test kontrollues nga statistikat e djeshme.

Sipas përfundimit të analizave epidemiologjike, për momentin distribuimi në vende është ky:

 • Shkup 6.326, aktivë 540
 • Kumanovë 1.605, aktivë 190
 • Dibër 268, aktivë 35
 • Shtip 1.205, aktivë 71
 • Prilep 562, aktivë 133
 • Tetovë 1.304, aktivë 117
 • Strugë 627, aktivë 63
 • Veles 288, aktivë 18
 • Manastir 45, aktivë 47
 • Ohër 395, aktivë 58
 • Kavadar 202, aktivë 30
 • Gostivar 856, aktivë 93
 • Gjevgjeli 89, aktivë 54 (8 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 14 të Bogdancit dhe 12 shtetas të huaj)
 • Strumicë 103, aktivë 44
 • Kriva Pallankë 83, aktivë 38
 • Radovish 52, aktivë 9
 • Krushevë 18, aktivë 2
 • Koçan 189, aktivë 53
 • Probishtip 95, aktivë 18
 • Demir Hisar 60, aktivë 1
 • Makedonski Brod 84, aktivë 12
 • Pehçevë 42, aktivë 27
 • Berovë 73, aktivë 30
 • Vallandovë 11, aktivë 3
 • Vinicë 94, aktivë 29
 • Dellçevë 126, aktivë 81 (27 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
 • Kratovë 24, aktivë 5
 • Sveti Nikollë 309, aktivë 19
 • Kërçovë 290, aktivë 29
 • Resnjë 153, aktivë 6
 • Negotinë 49, aktivë 4 (11 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Testet e bëra – 464, janë përmes: ISHP-182, QSHP Shkup-22, Avicena-0, Biotek-0, ASHAM-0, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-128, Sistina me PCR metodë-113, laboratoria Laor-0, Mjekësia ligjore-0, QSHP Manastir-0, Klinika Infektive-0, KGO-9, laboratori të huaja-0. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 166.356 testime në Kovid-19. Nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Raste aktivë në komunat në Shkup (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në distribuimin në komunat në Shkup):

 • Aerodrom – 91
 • Gazi Babë – 73
 • Karposh – 67
 • Qendër – 71
 • Kisella Vodë – 56
 • Çair – 53
 • Gjorçe Petrov – 22
 • Butel – 37
 • Saraj – 17
 • Shuto Orizarë – 12
 • Studeniçan – 10
 • Ilinden – 10
 • Haraçinë – 9
 • Sopishte – 2
 • Çuçer Sandevo – 2
 • Petrovec – 4
 • Zelenikovë – 1
 • Stranec – 3
 • Të papërcaktuar – 0.