Janë regjistruar 186 raste të reja pozitive në virusin korona, 85 të shëruar dhe shtatë të vdekur

Janë regjistruar 186 raste të reja pozitive në virusin korona, 85 të shëruar dhe shtatë të vdekur

Gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 186 raste të reja me Kovid-19 nga 1.674 testime. Në periudhën e njëjtë janë regjistruar edhe 85 të shëruar, por edhe shtatë të vdekur.

Ministria e Shëndetësisë informoi se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1.674 teste dhe janë regjistruar 186 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup 56, Kumanovë 16, Shtip 8, Prilep 7, Tetovë 10, Strugë 6, Veles 1, Manastir 6, Ohër 2, Kavadar 4, Gostivar 18, Gjevgjeli 5, Strumicë 12, Kriva Pallankë 3, Radovish 2, Koçan 17, Probishtip 1, Makedonski Brod 1, Valandovë 1, Dellçevë 4, Sveti Nikollë 2, Kërçovë 3, Resnjë 1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 85 pacientë të shëruar nga: -Shkup 19, Dibër 2, Shtip 4, Prilep 13, Tetovë 2, Strugë , Ohër 9, Gostivar 9, Gjevgjeli 5, Strumicë 1, Kriva Pallankë 1, Radovish 2, Koçan 2, Probishtip 1, Makedonski Brod 3, Berovë 4, Dellçevë 1, Sveti Nikollë 2, Kërçovë 1.

Kanë ndërruar jetë 7 persona , një pacient nga Kumanova (53 vjeç), dy pacientë nga Struga (68 dhe 70 vjeç), një pacient nga Gostivari (61 vjeç) dhe tre pacientë nga Dellçeva (43,60 dhe 78 vjeç). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në kushte spitali.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 16.274, numri i pacientëve të rikuperuar është 13.635, numri i vdekjeve është 675, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 1.964. Sipas analizave përfundimtare për momentin shpërndarja sipas qyteteve është si në vijim:

 • Shkup 6463, aktivë 564
 • Kumanovë 1644, aktivë 215
 • Dibër 272, aktivë 37
 • Shtip 1222, aktivë 72
 • Prilep 581, aktivë 119
 • Tetovë 1335, aktivë 134
 • Struga 639, aktivë 65
 • Veles 296, aktivë 23
 • Manastir 259, aktivë 57
 • Ohër 399, aktivë 46
 • Kavadari 211, aktivë 35
 • Gostivar 882, aktivë 94
 • Gjevgjeli 97, aktivë 56 (8 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 14 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
 • Strumicë 142, aktivë 77
 • Kriva Pallankë 89, aktivë 38
 • Radovish 56, aktivë 11
 • Krushevë 18, aktivë 2
 • Koçani 220, aktivë 76
 • Probishtip 99, aktivë 19
 • Demir Hisar 61, aktivë 2
 • Makedonski Brod 87, aktivë 9
 • Pehçevë 42, aktivë 21
 • Berovë 74, aktivë 20
 • Valandovë 14, aktivë 5
 • Vinicë 96, aktivë 28
 • Dellçevë 138, aktivë 75 (29 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
 • Kratovë 24, aktivë 4
 • Sveti Nikollë 312, aktivë 19
 • Kërçovë 297, aktivë 30
 • Resnjë 156, aktivë 9
 • Negotinë 49, aktiv 2 (11 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 1.674 teste, nga të cilat përmes ISHP-552, QSHP Shkup-47, Avicena-252, Biotek-129, ASHAM-111, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -217, Sistina me metodën PCR -182, laboratori Laor-49, Mjekësia Ligjore -17, QSHP Manastir-45, Klinika e Sëmundjeve Infektive-26, KGJO-13, Sinlab-34, laboratorë nga jashtë-0. Deri më tani, janë kryer gjithsej 171.155 teste të Kovid-19 në vend. Nuk ka teste nëpërmjet skriningut.

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar pesë pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 75 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 43 pacientë, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle të hospitalizuar janë tre fëmijë dhe tri nëna pozitivë me Kovid-19,ndërsa katër fëmijë dhe katër nëna dyshohet se janë pozitivë në virusin.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar tre pacientë, ndërsa gjithsej të hospitalizuar janë 34 pacientë. Në respiratorë mekanik janë katër pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 19, ndërsa në spitalin në Shtip janë të hospitalizuar 44 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë të hospitalizuar 155, pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive nëpër komuna sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen nëpër komuna në Shkup0

 • Çair – 52
 • Gazi Babë – 75
 • Aerodrom – 83
 • Karposh – 71
 • Qendër – 82
 • Kisella Vodë – 52
 • Gjorçe Petrov – 28
 • Butel – 33
 • Shuto Orizarë – 14
 • Studeniçani- 9
 • Saraj – 17
 • Haraçinë – 9
 • Ilinden – 12
 • Sopishtë – 2
 • Çuçer Sandevë – 3
 • Petrovec – 6
 • Zelenikovë – 2
 • Të huaj – 7
 • Të papërcaktuar-7