Numri i të infektuarve me Kovid-19 vazhdon te mbetet i lartë

Numri i të infektuarve me Kovid-19 vazhdon te mbetet i lartë

Gjatë 24 orëve të fundit, u kryen 3,519 teste dhe 843 raste të reja të COVID-19 u regjistruan.

Në:

-Shkup 360 -Prilep 66 -Negotinë 54 -Kumanovë 51 -Kavadari 44 -Strumicë 33 -Veles 30 -Tetovë 26 -Ohër 25 -Gjevgjeli 22 -Kriva Palankë 20 -Gostivar 18 -Koçani 16 -Shtip 12 -Bogdanci 11 -Manastir 9 -Krushevë 8 -Kërçovë dhe Probishtip nga 6 raste në secilin qytet -Strugë 5 -Resnje dhe Demir Kapijë nga 4 raste në secilin qytet -Valandovë dhe Demir Hisar nga 3 raste në secilin qytet -Sveti Nikole, Berovë dhe Kratovë nga 2 raste në secilin qytet – Makedonski Brod 1Humbën jetën 11 pacientë, 5 pacientë nga Shkupi (77, 73, 63, 63, 39), 2 pacientë nga Kavadari (77, 71) dhe Negotinë (77, 63) dhe 1 pacient nga Kumanova (75) dhe nga Koçani (72).Të gjithë pacientët humbën jetën në spital.

333 pacientë të shëruar nga:

-Shkup 115 Kavadar 64 -Negotinë 26 -Prilep 25 -Tetovë 18 -Kumanovë 15 – Veles dhe Gjevgjeli nga 10 pacientë të shëruar në secilin qytet -Shtip dhe Strumicë nga 9 pacientë të shëruar në secilin qytet -Gostivar, Manastir, Dibër dhe Berovë nga 4 pacientë të shëruar në secilin qytet -Koçani dhe Krushevë nga 3 pacientë të shëruar në secilin qytet -Kërçovë dhe Kratovë nga 2 pacientë të shëruar në secilin qytet -Ohër, Resnje, Delçevë, Vallandovë, Bogdanci dhe Demir Kapijë nga 1 pacient të shëruar në secilin qytet Deri më tani, një total prej 537,024 testesh të COVID-19 janë kryer në vend.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 106,110, numri i pacientëve të shëruar është 94,275, numri i atyre që humbën jetën është 3,176 dhe numri i rasteve aktive është 8,659.