Zaev-Timmermans: Përgëzime për transformimin demokratik dhe reformues

Kryeministri Zoran Zaev sot u takua në Bruksel me nënkryetarin ekzekutiv i Komisionit Evropian Frans Timmermans.

Në takim, Kryeministri Zaev shprehu mirënjohje për mbështetjen e zv. Presidentit të KE Timmermans për fillimin e bisedimeve të pranimit me Maqedoninë e Veriut dhe shtoi se vendi ynë, si dhe Ballkani Perëndimor, janë pjesë e së ardhmes së Bashkimit Evropian dhe se kjo çështje nuk duhet të vonohet.

Në atmosferën e përzemërt dhe miqësore të takimit, zv. Presidenti i KE Timmermans përgëzoi për lidership dhe gjithçka që është bërë për përparimin dhe transformimin demokratik dhe reformues të Maqedonisë së Veriut në vitet e fundit dhe theksoi se ai mbetet i vendosur në lidhje me personalitetin dhe institucionin angazhimi për të filluar pjesën e fundit të procesit për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore në BE.

Bashkëbiseduesit ranë dakord që në këtë proces të mos ketë shkëputje nga Shqipëria dhe se Maqedonia e Veriut ka përmbushur të gjitha kushtet për të filluar negociatat, gjë që u konfirmua në raportet e KE për fillimin e pakushtëzuar të negociatave.