Për dy ditë janë aplikuar 9.307 doza të vaksinës

Gjatë ditës së djeshme dhe të martën janë aplikuar gjithsej 9.307 doza të vaksinës, prej të cilave 1.830 janë aplikuar si dozë e parë, 7.281 rivaksinim, kurse 196 qytetarë e kanë pranuar dozën e tretë.Përfshirë datën 13 tetor, gjithsej janë vaksinuar 797.214 qytetarë, kurse janë rivaksinuar 756.176 qytetarë, kurse dozën e tretë e kanë pranuar 982 qytetarë.“53% e qytetarëve mbi 40 vjeç janë rivaksinuar, kurse 33% prej popullsisë prej 18 deri 39 vjeç kanë pranuar së paku një dozë të vaksinës. Përfshirja me vaksinimin me një dozë te popullsia e rritur është 47%, kurse me dy doza janë vaksinuar 45% të moshës mbi 18 vjeç. Sipas numrit të vaksinave të aplikuara, 38% nga tërë popullsia në vendin tonë është e vaksinuar, kurse 35% e popullsisë në shtet kanë pranuar dy doza të vaksinës”, qëndron në njoftimin e Ministrisë së Shëndetësisë,