Osmani-Shmid: Maqedonia e Veriut si kryesuese me OSBE-në në vitin 2023 demonstron proaktivitet serioz në skenën ndërkombëtare

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, ishte nikoqir i Sekretares së Përgjithshme të OSBE-së, Helga Shmid, e cila për herë të parë është për vizitë pune në Maqedoninë e Veriut në këtë cilësi, njoftojnë nga MPJ.

Në takim u bisedua për hapat e ardhshëm në kontekstin e kryesimit tonë me Organizatën në vitin 2023, për përgatitjet të cilat janë në vijim e sipër; aktivitetet e grupit punues në MPJ si dhe vendosjen e strukturës e cila do ta bartë barrën e rëndë të Presidencës në Vjenë; si dhe për procesin konsultativ rreth prioriteteve dhe agjendës së Presidencës.