Gjatë tre ditëve të fundit regjistrohen 108 raste të reja me Kovid-19

Gjatë tre ditëve të fundit regjistrohen 108 raste të reja me Kovid-19

Gjatë 3 ditëve të fundit (nga 30.09 deri më 02.10.2022) janë kryer 976 teste dhe janë regjistruar 108 raste të reja me COVID-19.

 • Shkup – 83
 • Prilep – 5
 • Shtip – 4
 • Manastir, Tetovë , Kavadar, Kërçovë dhe Kratovë – nga 2
 • Kumanovë, Ohër, Strumicë, Gjevgjeli, Negotinë dhe Makedonski Brod – nga 1

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (108), janë regjistruar 30 riinfeksione.

Janë regjistruar 135 pacientë të shëruar nga:

 • Shkup – 90
 • Prilep – 7
 • Ohër – 6
 • Manastir – 5
 • Tetovë – 4
 • Shtip, Kavadar, Kratovë dhe Kumanovë – nga 3
 • Kërçovë , Gjevgjeli, Negotinë dhe Veles – nga 2
 • Resnje , Kriva Pallankë dhe Berovë – nga 1

Gjatë 3 ditëve të kaluara (30.09 – 02.10.2022) janë raportuar 3 humbje jete. Dy humbje jete nga Ohri (81 vjeç dhe 89 vjeç) dhe një humbje jete nga Kratova (72 vjeç), të gjithë kanë humbur jetën në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, nuk është raportuar asnjë humbje jete.

Janë kryer 976 teste përmes: ISHP-135, QSHP Shkup-86, QSHP Manastir-18, QSHP Prilep-10, QSHP Tetovë-7, QSHP Kumanovë-24, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-0, Instituti i Mikrobiologjisë-48, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-7, Avicena-21, Biotek-48, Sistina-5, Laboratoria Laor-15, Sinlab-1, Remedika -12, Plodnost-10, Genea-10, Nikob Lab-41, VFV Medikal-3, Eli Medika Plus-2, Royal Medika-1, Spektra -MM-1, Rapid Lab-2, Zhan Mitrev Strumicë -1, Nova Lab Diagnostika–0, Ramus-2, ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 466

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.170.602 teste për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 343.069, numri i të shëruarve është 333.067, numri i atyre që humbën jetën është 9.537 dhe numri i rasteve aktive është 465.