Ngjarje e bazuar në histori të vërtet | NJE HISTORI HIXHRETI

40 vite, një fjalë goje... kujtimet e mia, nxënësit e mi, pritshmëritë e mia... Të gjitha në në shkuarën do të mbeteshin? Po ëndrrat e mia, lotët, të qeshurat? Tani po largohesha me hap vrapues nga të gjitha meloditë aq të dashura për mua. Lamtumirë o zemër fëminore e fshehur për vite në kraharor dhe e vrarë me dorën e bashkimit. Lamtumirë o familja ime, shpirt i shpirtit tim, ju të gjithë të dashur. Lamtumirë miq, kujtime, rini...

Hakan Shukur, Nga 'Sulltan' Futbolli, Në Shërbyes Kafeneje

Në Palo Alto të Kalifornisë ekziston një kafene, ku një person i gjatë dhe i spikatur, pak mbi të 40-at, përshëndet ata që hyjnë, u tregon atyre menynë, mbledh pjatat dhe gotat në tavolinat ku klientët janë larguar, e ndodh edhe të lajë enët.

KOMPANIA HASELT E PRANISHME NË SHUMË VENDE TË BOTËS

Hajan Selmani është një sipërmarrës, lider, inxhinier i softuerit dhe shumë aktiv në lëmin e diskutimeve për temat e teknologjisë dhe motivimit. Për momentin ai është udhëheqës dhe pronar i kompanisë HASELT, që llogaritet si njëra ndër kompanitë më të zhvilluara në rajon në lëminë e softuerit, dizajnit dhe IT konsultimeve. Edhe pse është vetëm 32 vjeç, deri tani ka mbajtur mbi 300 fjalime publike, ligjërata apo trajnime të ndryshme në lëmin e tij. Është i njohur në IT sferën pasi që është fitues i certifikatës MVP, 6 vite me radhë dhe njëkohësisht është në krye të grupit Makedonija.net, e cila është njëra ndër shoqatat më me ndikim në IT sektorin në vend.

Fjalët e një profesori që duhet t’i lexoni…

Një ditë një profesor universiteti i pyeti studentët e tij, se sa mendonin se peshonte shishja e ujit që ai po mbante në dorë. “500 gramë” tha një student. “600 gramë” bërtiti një tjetër pas tij. Profesori pa drejt tyre dhe tha: “Në fakt, nuk kemi se si ta dimë peshën e saktë, nëse nuk e peshojmë shishen”.

Gjyshja që pikturon duke përdorur programin MS Paint

Disa gjyshe e kalojnë kohën duke u përkujdesur për nipat apo mbesat, disa duke mbjellë lule, disa duke punuar shtiza etj, por 87-vjeçarja Concha Garcia Zaera është duke shijuar një pasion ndryshe nga shoqet e saj. Ajo pikturon, duke përdorur programin MS Paint.

Please publish modules in offcanvas position.