Themeluesi i Algjebrës, Al-Huarizmi

Themeluesi i Algjebrës, Al-Huarizmi

Emri i tij i plotë, është Abu Abdallah Muhammed ibn Musa Al-Huarizmi. Ai lindi rreth 780 në qytetin e Kathit, pjesë e Havarizm dhe vdiq rreth vitit 850.

Shtatë mrekullitë e vërteta të botës

Shtatë mrekullitë e vërteta të botës

Një ditë, mësuesja i kërkoi nxënësve që herën tjetër, të kërkojnë rreth shtatë mrekullive të botës. Ditën e caktuar, të gjithë i kishin bërë detyrat dhe pothuaj të gjithë kishin shënuar shtatë mrekullitë e botës si më poshtë:

El-Biruni, një ndër shkencëtarët më të mëdhënj të të gjitha kohërave

El-Biruni, një ndër shkencëtarët më të mëdhënj të të gjitha kohërave

Ebu Rejhan Muhamed ibn Ahmed al-Biruni (973-1048), i njohur si el- Biruni është cilësuar si babai i antropologjisë, gjeodezisë dhe indologjisë dhe ka kontribuar në shumë fusha të tjera.

Sa bëjnë 3 dhe 2 ?

Sa bëjnë 3 dhe 2 ?

Një pasdite teksa po luaja vetëm në oborrin e shtëpisë, fillova të mendoj rreth pyetjes që më bëri babai në mëngjes: “O bir a nuk do të ishte më mirë nëse e lodh trurin për gjëra të hajrit?” Dhe kështu...

Lexojeni tani, dhe jeta juaj do ndryshojë përgjithmonë

Lexojeni tani, dhe jeta juaj do ndryshojë përgjithmonë

Drejtori i shkollës kishte thirrur në zyrën e tij tre mësues. Me tu ulur, ai u tha:”Ju jeni zgjedhur si mësuesit më të mirë dhe më të aftë të shkollës vitin e kaluar.

Kjo është nusja e parë që martohet pa dhëndër

Kjo është nusja e parë që martohet pa dhëndër

Një instruktore palestre në Brianza të Italisë është martuar në një dasmë madhështore, por pa dhëndër.

Historia e dhimbshme e një nëne kur kuptoi se ka fëmijën me sindromën dawn

Historia e dhimbshme e një nëne kur kuptoi se ka fëmijën me sindromën dawn

Tre vite pas martesës mbeta shtatzanë dhe në vizitën time të katërt tek gjinekologia, më tha se fëmija mbart sindromën daun.

Nëntë muajt e shtatzanisë kaluan si nëntë shekuj. Çdo mëngjes, mes meje dhe tim shoqi zhvillohej një luftë për...

Veprimet që bëjnë të humbni respektin në vendin e punës!

Veprimet që bëjnë të humbni respektin në vendin e punës!

Është e rëndësishme që të dimë sjelljet e duhura, të cilat na bëjnë të fitojmë respektin e kolegëve të punës. Mirëpo po aq të kujdesshëm duhet të jemi edhe me veprimet, që mund të lënë një përshtypje jo të mirë...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.