Institucionet lokale gjenden para bllokadës së përgjithshme

Institucionet lokale gjenden para bllokadës së përgjithshme

Kulmi i krizës politike dhe ekonomike në Maqedoni, mund të shpërthejë në mesin e muajit Maj, atëherë kur kompetencat e kryetarëve dhe këshillave të komunave do të marrin fund, dhe me këtë do të bëhet bllokimi i këtyre institucioneve.

Tonet nacionaliste dhe dhunimi i deputetëve

Tonet nacionaliste dhe dhunimi i deputetëve

Rritja e toneve nacionaliste në botë, deshëm apo jo, ka ndikimet e saja edhe në shtetet më të vogla, gjegjësisht në rajonin e Ballkanit.

Kuptimi i leximit

Kuptimi i leximit

Një prej gjërave më të rëndësishme që duhet t'i japim fëmi­jës, është edhe arsimi si dhe, krahas këtij, dëshira dhe edukata për të lexuar dhe mësuar.

Thesari me flori bashkon dy familje të mira

Thesari me flori bashkon dy familje të mira

Një person, në një të kaluar të largët vendosi që të ndërtoj një shtëpi me fermë.

Moçali i amoralitetit njeriun e fundos dhe e asgjëson

Moçali i amoralitetit njeriun e fundos dhe e asgjëson

Njeriu, që duke u larguar nga rrethi i gjërave të lejuara dhe e kaplon veten pas kënaqësive që nuk janë të lejuara, hap një plagë të thellë në familje dhe në shoqëri. 

“Besimtari i fuqishëm është më i dobishëm se besimtari i dobët”

“Besimtari i fuqishëm është më i dobishëm se besimtari i dobët”

Në një hadith të të Dërguart s.a.s., ku thuhet se besimtari për ta mbrojtur të vërtetën duhet të jetë i fuqishëm, ka porositur në këtë mënyrë:

Klasa politike fshihet pas Platformës Shqiptare dhe Shtetit Unitar

Klasa politike fshihet pas Platformës Shqiptare dhe Shtetit Unitar

Kriza politike në Maqedoni, vazhdon të thellohet edhe më shumë pavarësisht faktit se tashmë deputetët janë ulur në kolltukët e tyre.

Ballkani në mes lindjes dhe perëndimit

Ballkani në mes lindjes dhe perëndimit

Ballkani, posedon një pozitë gjeostrategjike e cila shërben si kufi mes Perëndimit dhe Lindjes.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.