Viti 2018, le të jetë viti i shpresave!

Viti 2018, le të jetë viti i shpresave!

Le të jetë ky një vit i shpresave për tërë popullatën tonë, pa marrë parasysh kombin, fenë apo ideologjisë që i takon. Drejtësi për të gjithë, qetësi për të gjithë.

MAQEDONIA PARA DILEMËS HAMLETIANE ”TË JESH A TË MOS JESH”

MAQEDONIA PARA DILEMËS HAMLETIANE ”TË JESH A TË MOS JESH”

Maqedonisë i duhet një emër i ri për të hyrë në NATO- dhe për të nisur bisedimet për inkuadrimin në Bashkimin Evropian, në të kundërtën vendi do të shënojë progres të pariparueshëm për shumë gjenerata. Vendi ndodhet para dilemës Hamletiane...

EZANI NJË THIRRJE HYJNORE

EZANI NJË THIRRJE HYJNORE

Nëse jemi të njohur mirë me shpirtin e ezanit dhe nëse namazet i falim me përpikëri do të bëhemi dëshmitarë se si jemi duke u shndërruar në shkallë, apo në një formë të burakut dhe se si jemi duke u...

ZGJEDHJE FER DHE DEMOKRATIKE JANË JETIKE PËR MAQEDONINË

ZGJEDHJE FER DHE DEMOKRATIKE JANË JETIKE PËR MAQEDONINË

Fushata elektorale për zgjedhjet lokale që do të mbahet më 15 tetor nuk dallon pothuajse aspak nga ajo e cikleve të kaluara zgjedhore, në përjashtim të disa sinjaleve që japin disa liderëve politike më konservatore, siç është ai i VMRO-DPMNE,

Koalicionet lokale përcaktues për fitore në komunat e mëdha

Koalicionet lokale përcaktues për fitore në komunat e mëdha

Zgjedhjet lokale në Maqedoni pritet të shënojnë një hap pak më ndryshe se sa në zgjedhjet e fundit lokale, por edhe ato parlamentare. Për dallim nga zgjedhjet e para katër viteve, në këto zgjedhje beteja për të parin e komunave...

Faktet historike pengojnë zgjidhjen e çështje së emrit Maqedoni

Faktet historike pengojnë zgjidhjen e çështje së emrit Maqedoni

Emri i shtetit vazhdon të mbetet një ndër çështjet mjaft komplekse dhe të pazgjidhura që nga koha e pavarësisë së Maqedonisë.

Grusht-shteti i vetëm ku përfitues më i madh është vetë pushteti

Grusht-shteti i vetëm ku përfitues më i madh është vetë pushteti

Natën e 15 Korrikut, e mbaj në mend njëjtë sikur të ketë ndodhur sot.

Mjafton që t'i nënshtrohesh Krijuesit!

Mjafton që t'i nënshtrohesh Krijuesit!

Ajo që na takon neve është që të bëjmë punën tonë me kujdes të veçantë dhe t'i nënshtrohemi Krijuesit.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.