Në këtë muaj hapen dyert e Xhenetit

Të agjërosh do të thotë: Të bëhesh më i vetëdijshëm për sjelljen tënde,

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Një pjesë e rëndësishme e kohëve të shenjta është duke na  trokitur në  derë. E kjo është muaji i shenjtë i Ramazanit. Andaj dhe jemi duke bërë plane se si mund ta përdorim në mënyrë më të vyeshme këtë klimë plot me begati. Kurse udhërrëfyesi ynë në këtë çështje patjetër që është i Dërguari i Allahut s.a.s. Është kjo arsyeja se pse ne u munduam ta analizojmë se si i Dërguari i Zotit s.a.s. e ka vlerësuar këtë muaj të shenjtë nën dritën e haditheve.

Dobitë mjekësore të mbajtjes së agjërimit

Dobitë mjekësore të mbajtjes së agjërimit

Mungesa e ujit gjatë agjërimit shkakton dendësimin e të gjitha lëngjeve që ndodhen në trup. Humbja e lehtë e ujit (dehidratimi) që ndodh në agjërim, është mekanizëm i trupit për të mbrojtur ujin e vet dhe, siç ndodh te bimët, mund të shkaktojë një jetëgjatësi të shëndetshme.

Në muajin e Ramazanit, me lutje i drejtohemi Krijuesit, duke vlerësuar ditët e bukura!

Në muajin e Ramazanit, me lutje i drejtohemi Krijuesit, duke vlerësuar ditët e bukura!

Njeriu për çdo sekondë që kalon ndahet nga jeta dhe ngushëllohet me kujtimet e vlefshme që ka përjetuar në ditët e bukura. Kjo gjendje i jep shpresë njeriut se edhe në të ardhmen do të përjetojë ditë edhe më të bukura, për të gjetur ngushëllime shpirtërore.

Pse gëzohemi kur vjen Ramazani?

Pse gëzohemi kur vjen Ramazani?

Si të mos gëzojmë për muajin e Ramazanit kur në të na jepet mirësia e shefatit. Ditën që nuk bën dobi askush për asgjë: “Atë ditë nuk bën dobi ndërmjetësimi (shefati), përveç atij, të cilin e ka lejuar i Gjithëmëshirshmi të ndërmjetësojë dhe për të cilin e pëlqeu ndërmjetësimin.”

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni