Agjërimi përtej urisë dhe etjes

Agjërimi përtej urisë dhe etjes

Feja islame është rrugë e cila i jep gjallëri dhe freski jetës, është rrugë e ndriçimit të trupit dhe zemrës së njeriut.

Është Ramazan, mos ia thoni kurrë këto dikujt që agjëron

Është Ramazan, mos ia thoni kurrë këto dikujt që agjëron

Jemi në muajin Ramazan, i cili është muaji i nëntë në kalendarin Islam. Gjatë këtij muaji myslimanët kudo në botë agjërojnë nga lindja deri në perëndim të diellit.

Çfarë thonë doktorët për agjërimin?

Çfarë thonë doktorët për agjërimin?

Agjërimi gjatë 1 muaji ndikon në tretjen e dhjamërave të depozituara gjatë 11 muajve dhe ndihmon në rënien nga pesha.

Shtatë perlat e Ramazanit

Shtatë perlat e Ramazanit

Profeti a.s ka thenë: “Mjerë për atë që e gjen Ramazani dhe e lë atë pa kërkuar falje.”

Agjërimi i Ramazanit, dobitë e përfitimet prej tij

Agjërimi i Ramazanit, dobitë e përfitimet prej tij

Agjërimi i muajt te Ramazanit konsiston në privimin me vetëdije nga ngrënia dhe pirja prej agimit deri në perëndim të diellit.

Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Gjatë 30 ditëve të Ramazanit trupit të njeriut i ndodhin disa ndryshime. Ja se çfare i ndodh trupit gjatë këtyre ditëve.

Ramazani për jomyslimanët, një guidë etike nga CNN

Ramazani për jomyslimanët, një guidë etike nga CNN

Në botë ka 7 miliard njerëz. Dhe plot 22% e tyre, rreth 1.6 miliard, agjërojnë nga agimi deri në perëndim. Çdo ditë. Për një muaj të tërë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.