Disa këshilla që nuk duhen anashkaluar gjatë agjërimit

Disa këshilla që nuk duhen anashkaluar gjatë agjërimit

Ka vetëm dy mundësi për të ngrënë gjatë Ramazanit: herët në mëngjes para lindjes së diellit (Syfyr) dhe pas perëndimit të diellit në mbrëmje (Iftar).

Hurma: Rëndësia e tyre për trupin e njeriut

Hurma: Rëndësia e tyre për trupin e njeriut

Hurmat janë shumë të shijshme dhe të ëmbla, por gjithashtu të mbushura me shumë vlera ushqyese, vitamina, antioksidantë, sheqerna që treten lehtë dhe mikronutrientë që na përmirësojnë shëndetin në mënyra të ndryshme.

Si duhet të hapim iftarin e syfyrin gjatë muajit të Ramazanit

Si duhet të hapim iftarin e syfyrin gjatë muajit të Ramazanit

“Agjërimi është një pastrimi i trupit, dhe nuk do të ishte në rregull nëse ne tërë ditën kemi agjëruar dhe në mbrëmje, kur hapet iftari, direkt pasi të pimë një gotë ujë ta fillojmë me brumra, me yndyra apo mish...

Rastet kur njeriu mund të mos agjërojë

Rastet kur njeriu mund të mos agjërojë

Rastet kur njeriu lirohet nga agjërimi:

  • Sëmundja është një prej atyre rasteve, kur njeriu lirohet nga agjërimi, nëse ajo e dëmton agjëruesin e sëmurë ose ia vonon shërimin, kështu që me këshillim të mjekut specialist të fushës dhe të përkushtuar në...
Ndikimi i agjërimit në mirëqenien psikologjike të njeriut

Ndikimi i agjërimit në mirëqenien psikologjike të njeriut

Hulumtimet në fushën e psikologjisë kanë vërtetuar rezultatet pozitive të agjërimit në proceset kognitive dhe memorien e njeriut. Të gjithë ata që agjërojnë, mësojnë rezistimin kundrejt tundimit të ushqimeve apo stimujve të tjerë të jashtëm.

10 këshilla esenciale për ta shfrytëzuar muajin e Ramazanit

10 këshilla esenciale për ta shfrytëzuar muajin e Ramazanit

Ramazani është koha më e begatë e vitit dhe koha më e përshtatshme për të zgjuar shpirtin tonë. Është koha për të përvetësuar zakone pozitive dhe për t’i braktisur ato zakone, që na pengojnë nga arritja e kënaqësisë së të...

Fillon muaji i shenjtë i Ramazanit

Fillon muaji i shenjtë i Ramazanit

Sonte me agimin e diellit për të gjithë myslimanët fillon muaji i shenjtë i agjërimit, Ramazani, ndërsa të gjitha aktivitetet lidhur me këtë festë do të përshtaten me situatën aktuale dhe masat e ndërmarra që të pengohet përhapja e koronavirusit...

Agjërimi përtej urisë dhe etjes

Agjërimi përtej urisë dhe etjes

Feja islame është rrugë e cila i jep gjallëri dhe freski jetës, është rrugë e ndriçimit të trupit dhe zemrës së njeriut.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.