9 fakte për muajin e Ramazanit

9 fakte për muajin e Ramazanit

Çdo vit për Ramazan, miliona myslimanë në të gjithë botën agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje. Por ky muaj është shumë më tepër se thjesht agjërim.

Ramazani muaji i shenjtë që na pastron shpirtin

Ramazani muaji i shenjtë që na pastron shpirtin

Sa jemi të gatshëm për ta pritur muajin e shenjtë të Ramazanit?
Pas muajve Rexhep dhe Shaban me hapa të shpejtë po na afrohet mysafiri jonë i shenjtë, muaji i shenjtë i Ramazanit. Është shumë e rëndësishme që të bëjmë përgatitje...

Nata e Beratit hap rrugën për të pritur Ramazanin

Nata e Beratit hap rrugën për të pritur Ramazanin

Kush dëshiron që nata e bekuar e Beratit të jetë nata e faljes për të?

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Një pjesë e rëndësishme e kohëve të shenjta është duke na  trokitur në  derë. E kjo është muaji i shenjtë i Ramazanit. Andaj dhe jemi duke bërë plane se si mund ta përdorim në mënyrë më të vyeshme këtë klimë...

Rëndësia që i ka dhënë Profeti ynë agjërimit

Rëndësia që i ka dhënë Profeti ynë agjërimit

Agjërimin neve na e ka përshkruar dhe na e ka trajtuar me të gjitha hollësitë i Dërguari i Allahut. Këtu do të përpiqemi të përcjellim nja dy fjalë të bekuara të të Dërguarit të Allahut lidhur me rëndësinë e agjërimit,

Kushtet e përgjegjësisë për dhënien e sadakasë së fitrit

Kushtet e përgjegjësisë për dhënien e sadakasë së fitrit

Të jesh musliman: Për një person, dhënia e sadakasë së fitrit bëhet vaxhib në qoftë se është musliman. Ndërkaq, sipas shkollës shafiite, një kryefamiljar ose kujdestar jomusliman duhet të japë sadakanë e fitrit të një personi musliman që ka nën...

NATA E KADRIT

NATA E KADRIT

Nata e Kadrit është këshilluar nga Profeti (s.a.s) të kërkohet në dhjetë ditëshin e fundit të muajit të Ramazanit, ndërkohë që është pranuar dhe festuar në natën e 27 të këtij muaji.

LLOJET E AGJËRIMIT: Agjërimet suplementare (nafile)

LLOJET E AGJËRIMIT: Agjërimet suplementare (nafile)

Termi nafile që përdoret edhe në trajtën tatavvu, përmbledh adhurimet e veçanta që s'janë farz (detyrim), të cilat kryhen me qëllim për t'iu afruar Allahut. Në një hadith të shenjtë (kudsí), Profeti ynë (s.a.s.) e ka shprehur me këto fjalë...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.