Jeta e myslimanëve brenda Ramazanit

Jeta e myslimanëve brenda Ramazanit

Myslimanët e jetojnë Ramazanin nën ombrellën e etikës dhe sjelljeve që i japin jetës një sistem me rregulla kulmore.

Konsumimi i ushqimit dhe i pijes haram, sa ndikon në jetën shpirtërore; cilat janë ndikimet e riskut hallall në zhvillimin e gjeneratave të moralshme?

Konsumimi i ushqimit dhe i pijes haram, sa ndikon në jetën shpirtërore; cilat janë ndikimet e riskut hallall në zhvillimin e gjeneratave të moralshme?

Harami dhe Hallalli është caktuar me urdhrin e Allahut të Plotfuqishëm; Askush nuk ka të drejtë që kufijtë e haramit dhe hallallit t'i caktojë sipas dëshirës së vet.

Cilat janë urtësitë dhe mirësitë e agjërimit?

Cilat janë urtësitë dhe mirësitë e agjërimit?

 Urdhrat dhe ndalesat e Allahut patjetër që janë për të mirën e robit të tij.

Myslimani I Mirë Duhet Gjithë Muajt T’i Trajtojë Si Muajin Ramazan

Myslimani I Mirë Duhet Gjithë Muajt T’i Trajtojë Si Muajin Ramazan

Islamin që e jetojmë në muajin Ramazan, nuk duhet të jetë e përkohshme, por e përhershme

Agjërimi na sjell edhe shëndet!

Agjërimi na sjell edhe shëndet!

Me ardhjen e Ramazanit, në jetën tonë të përditshme do të bëhen ndryshime serioze. Orari i gjumit dhe mënyra e ngrënies do të ndryshojnë. Atëherë, çfarë duhet të bëjmë për një ramazan më të shëndetshëm?

Erdhi muaji i shenjtë i Ramazanit; Tani më jemi të lirë

Erdhi muaji i shenjtë i Ramazanit; Tani më jemi të lirë

Afrohet koha e iftarit, jemi të uritur e të etur.

Agjërimi nuk mbahet vetëm me lukth

Agjërimi nuk mbahet vetëm me lukth

Gjithsesi se është me rëndësi të madhe që agjërimi të mbahet jo vetëm me vetëpërmbajtje nga të ushqyerit, por edhe në drejtimet e tjera të sjelljes njerëzore, duke mos bërë asnjë lëshim. Me qëllim që agjërimi ynë të mos pësojë...

Agjërimi

Agjërimi

Kur e pyesin se pse agjëron, reagimi i tij që vjen natyrshëm të mahnit:

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni