Dobitë e agjërimit për veshkat dhe rrugët urinare

Dobitë e agjërimit për veshkat dhe rrugët urinare

Në një studim të bërë në Degën e Urologjisë të Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit el-Ez'her, janë arritur përfundime të ngjashme. Në këtë studim janë trajtuar gjithsej 70 vetë, të gjithë të agjëruar, ndër të cilët ka pasur të sëmurë...

Pejgamberi (s.a.s) ynë thotë: Gëzimi i të agjëruarit

Pejgamberi (s.a.s) ynë thotë: Gëzimi i të agjëruarit

"Çdo vepër e njeriut shumëfishohet. (Ngaqë sunneti i Krijuesit të Gjithësisë në lidhje me këtë çështje është si në vijim): "Çdo vepër e mirë dhe e hajrit shënohet sa dhjetëfishi i saj, kjo ndonjëherë mund të arrijë edhe shtatëqindfishin".

Efektet e agjërimit mbi shëndetin

Efektet e agjërimit mbi shëndetin

Le t'i mësojmë së bashku efektet e agjërimit mbi shëndetin tonë nga këndvështrimi shkencor.

KUPTIMI I BRENDSHËM I AGJËRIMIT

KUPTIMI I BRENDSHËM I AGJËRIMIT

Qëllimi ynë bazë këtu është të qëndrojmë mbi kuptimin e brendshëm të agjërimit, mbi aspektin e tij shpirtëror. Por më parë le të qëndrojmë te disa pika lidhur me aspektin formal të tij.

Në këtë muaj hapen dyert e Xhenetit

Të agjërosh do të thotë: Të bëhesh më i vetëdijshëm për sjelljen tënde,

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Ditari i të Dërguarit të Allah'ut s.a.s. në Muajin e Shenjtë të Ramazanit

Një pjesë e rëndësishme e kohëve të shenjta është duke na  trokitur në  derë. E kjo është muaji i shenjtë i Ramazanit. Andaj dhe jemi duke bërë plane se si mund ta përdorim në mënyrë më të vyeshme këtë klimë...

Dobitë mjekësore të mbajtjes së agjërimit

Dobitë mjekësore të mbajtjes së agjërimit

Mungesa e ujit gjatë agjërimit shkakton dendësimin e të gjitha lëngjeve që ndodhen në trup. Humbja e lehtë e ujit (dehidratimi) që ndodh në agjërim, është mekanizëm i trupit për të mbrojtur ujin e vet dhe, siç ndodh te bimët,

Në muajin e Ramazanit, me lutje i drejtohemi Krijuesit, duke vlerësuar ditët e bukura!

Në muajin e Ramazanit, me lutje i drejtohemi Krijuesit, duke vlerësuar ditët e bukura!

Njeriu për çdo sekondë që kalon ndahet nga jeta dhe ngushëllohet me kujtimet e vlefshme që ka përjetuar në ditët e bukura. Kjo gjendje i jep shpresë njeriut se edhe në të ardhmen do të përjetojë ditë edhe më të...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni