Duhanpirësit janë me rrezik dyfish më të lartë për forma më të rënda të Kovid-19

Duhanpirësit janë me rrezik dyfish më të lartë për forma më të rënda të Kovid-19

Duhanpirësit dhe ish-duhanpirësit, përfshirë edhe përdoruesit e cigareve elektronike, kanë pothuajse dy herë më shumë rrezik nga zhvillimi i një formë më të rëndë të Kovid-19 sesa jo duhanpirësit, tregojnë hulumtimet nga Universiteti Kalifornia, San Francisko.

Edukimi i fëmijëve

Edukimi i fëmijëve

Edukimi dhe mirërritja e fëmijëve përmbledh përkujdesjen për t’i bërë ata të pavarur dhe të përgjegjshëm. Kjo do të thotë t’u jepet atyre një edukim i tillë që të harmonizojë përgatitjen për këtë jetë dhe jetën tjetër, t’i udhëheqë ata...

Kush e bën trurin të punojë?

Kush e bën trurin të punojë?

Truri ku ndodhen qendrat e shqisave tona, është vetëm një pjesë mishi që peshon mesatarisht 1,400 gram. Kjo pjesë mishi është e mbrojtur nga kafka, pra një grumbull kockash.

Shkencëtarët zbuluan cili ushqim është i rrezikshëm për trurin

Shkencëtarët zbuluan cili ushqim është i rrezikshëm për trurin

Shkencëtarët amerikanë erdhën në përfundimin se njerëzit, ushqimi i të cilëve përmban kryesisht mish të përpunuar, patate, biskota dhe brumëra, ka më shumë gjasa të vuajnë nga demenca se sa ata që ushqehen në mënyrë racionale. Informatat për rezultatet nga...

T’u përkushtohemi fëmijëve në kohën e pandemisë, shprehen nga Shoqata “Dua Ylberin”

T’u përkushtohemi fëmijëve në kohën e pandemisë, shprehen nga Shoqata “Dua Ylberin”

Mevlude Thaçi, njëra ndër themelueset e Shoqatës “Dua Ylberin”, shprehet se duhet ta shfrytëzojmë këtë kohë me familjen gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit.

Zgjimi i hershëm çon drejt rreziqeve për sëmundje të ndryshme

Zgjimi i hershëm çon drejt rreziqeve për sëmundje të ndryshme

Organizmi i njeriut është krijuar në mënyrë që, ditën të punojë, ndërsa natën të pushojë. Për shkak të pasojave të caktuara të kësaj, specialistët e gjenetikës nga Universiteti i Alabamës mendojnë se zgjimi i hershëm sjellë rrezik më të madh...

Tre ose më shumë vezë në javë e rritin rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Tre ose më shumë vezë në javë e rritin rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Konsumimi i më shumë se tre vezëve në javë e rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe vdekjes së shpejtë tek njerëzit, në raport me ata që hanë më pak vezë, citohet në investigimin e ri të Shkollës Mjekësore pranë...

Mjetet për dezinfektim ndihmojnë, por nuk janë zëvendësim për sapun dhe ujë

Mjetet për dezinfektim ndihmojnë, por nuk janë zëvendësim për sapun dhe ujë

Larja e duarve me sapun dhe ujë dhe përdorim të mjeteve për dezinfektim të duarve janë masë e domosdoshme në mbrojtjen në luftën kundër koronavirusit dhe të gjitha viruseve në përgjithësi.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni