Sipas nutricionistit rus Rima Mojsenko, konsumimi i ushqimit të njëjtë më shumë se dy ditë me radhë, është i rrezikshëm për shëndetin.
Mbajtja e maskës për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga virusit që gjunjëzoi globin është bërë e detyrueshme dhe një domosdoshmëri. Ajo është tashmë pjesë e përditshmërisë sonë, njësoj si çelësat e shtëpisë, kuleta, libri apo telefoni celular.
Një dietë tetorëshe është regjim i dobësimit e menduar nga Dejvid Zinçenko, autor i librit të popullarizuar “Hani këtë e jo atë” (Eat This Not That).
Kivi u bë popullor në Zelandën e Re për herë të parë, dhe këtij fruti tani shijohen nga njerëz në të gjithë botën. Pas shijes së mirë ekzistojnë shumë lëndë ushqyese, të tilla si vitamina C, K dhe E, acidi...
Sëmundjet e zemrës dhe goditjet cerebrale janë më vdekjeprurëset në botë, duke shkaktuar 17.5 milion vdekje në vit. Federata Botërore e Zemrës ka bërë të ditur se këto sëmundje lidhen me gjendjen ekonomike. Studimet tregojnë se 80% e vdekjeve shfaqen...
Hulumtimet e reja tregojnë se gratë që pinë katër ose më shumë filxhanë kafe në ditë, kanë mesatarisht 4.1 përqind më pak yndyrë në trup sesa gratë që nuk pinë kafe.
Duhanpirësit dhe ish-duhanpirësit, përfshirë edhe përdoruesit e cigareve elektronike, kanë pothuajse dy herë më shumë rrezik nga zhvillimi i një formë më të rëndë të Kovid-19 sesa jo duhanpirësit, tregojnë hulumtimet nga Universiteti Kalifornia, San Francisko.