Si kalohen fobitë me anë të terapisë së ekspozimit ?

Si kalohen fobitë me anë të terapisë së ekspozimit ?

Të gjithë njerëzit ndodh që të kenë fobi nga më të ndryshmet. Shkencëtarët sëfundmi thonë se njerëzit duhet të kryejnë terapinë e ekspozimit, pra tu tregohen shumë imazhe fobike njëra pas tjetrës pa ju lënë kohë të ndërgjegjësohen për secilën...

Receta me patate, një zgjidhje për flokët e thinjura

Receta me patate, një zgjidhje për flokët e thinjura

Flokët e thinjura bëhen problem për estetikën personale. Ato thinjen kur qelizat që prodhojnë ngjyrën ndalojnë prodhimin e pigmentit.

OBSH: 6 milionë njerëz vdesin çdo vit nga duhanpirja

OBSH: 6 milionë njerëz vdesin çdo vit nga duhanpirja

Çdo vit në botë vdesin gjashtë milionë persona nga duhanpirja, thënë ndryshe komplikimet shëndetësore që shkaktohen nga pirja e duhanit në çdo gjashtë sekonda marrin një jetë.

Magnezi, minerali i domosdoshëm për një jetë të shëndetshme

Magnezi, minerali i domosdoshëm për një jetë të shëndetshme

Magnezi është elementi i cili merr pjesë në më shumë se 300 reaksione biokimike të nevojshme të trupit.

ParandalonI kancerin dhe alzhajmerin, pini një lugë vaji ulliri esëll

ParandalonI kancerin dhe alzhajmerin, pini një lugë vaji ulliri esëll

Studime të ndryshme kanë dalë në përfundimin se një lugë gjelle vaj ulliri i papërpunuar në ditë mënjanon një sërë sëmundjesh, përmirëson lëkurën, flokët dhe të gjithë trupin.

Përfshirja e prindërve në detyrat e shtëpisë së fëmijëve ka ndikim negativ në rezultatet e tyre

Përfshirja e prindërve në detyrat e shtëpisë së fëmijëve ka ndikim negativ në rezultatet e tyre

Prindërit mendojnë që duke i ndihmuar fëmijët me detyrat e shtëpisë ata do të arrijnë në rezultate më të mira. Por studiuesit mendojnë diçka tjetër lidhur me këtë.

Sulmet në tru mund të parandalohen, konsumoni dieta të shëndetshme

Sulmet në tru mund të parandalohen, konsumoni dieta të shëndetshme

Truri, një nga organet më jetësor të njeriut has dhe shumë probleme. Një ndër to janë edhe sulmet në tru, gjë e cila ju ndodh mbi 15 milionë njerëzve çdo vit.

Uji, jetik dhe ndihmues në heqjen e kileve të tepërta

Uji, jetik dhe ndihmues në heqjen e kileve të tepërta

Uji është një nga elementët esencial të jetës. Eshtë jetik e në të njëjtën kohë ndihmon edhe në heqjen e kilogramëve të tepërt.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni