Shmangni teknologjinë ndërsa jeni duke ngënë

Shmangni teknologjinë ndërsa jeni duke ngënë

Ekspertët e shëndetësisë deklarojnë se ngrënia e ushqimit para televizorit ose në kohën që mban telefonin celular në dorë ndikon negativisht në shëndet dhe peshë.

Ushqime që rregullojnë metabolizmin

Ushqime që rregullojnë metabolizmin

Metabolizmi është procesi i shndërrimit te ushqimeve dhe pijeve që ne konsumojmë, në energji.

Tri metoda natyrale kundër rënies së flokëve

Tri metoda natyrale kundër rënies së flokëve

Ndryshimi i stinëve sjell me vete ndryshime të tjera, të cilat shpesh ndodhin brenda dhe jashtë trupit tonë.

Studim: Filmat vizatimorë jorealist, ndikojnë keq në botëkuptimin e fëmijëve

Studim: Filmat vizatimorë jorealist, ndikojnë keq në botëkuptimin e fëmijëve

Studiues nga universiteti amerikan Duke University kritikojnë filmat vizatimorë për fëmijë. Studiuesit e universitetit thonë se këto filma e prezantojnë jetën në mënyrë të gabuar dhe i konsiderojnë skenat e tyre si jorealiste.

Konsumoni këto pesë ushqime, për një gjumë të rehatshëm

Konsumoni këto pesë ushqime, për një gjumë të rehatshëm

Një nga sëmundjet e njohura që shkakton pagjumësi është insomnia, e cila ditët e sotme prek një në tre njerëz në mbarë botën.

Aktiviteti fizik, praktika më e mirë për shëndetin mendor

Aktiviteti fizik, praktika më e mirë për shëndetin mendor

Aktiviteti fizik është gjithmonë i mirë si tek të rriturit edhe tek fëmijët. Kjo ju mundëson fëmijëve një shëndet të mirë mendor.

11 gjërat që bëjnë njerëzit e pasuksesshëm në fundjavë

11 gjërat që bëjnë njerëzit e pasuksesshëm në fundjavë

Çdo njeri mendon për fundjavën, për kohën se si do të kalohen 2 ditët e pushimeve. E vetmja gjë që i ndan njerëzit e suksesshëm me ata të pasuksesshëm është planifikimi i kohës.

Qëndrimi pa çorape ka të mirat e veta, ja çfarë flasin studimet për këtë

Qëndrimi pa çorape ka të mirat e veta, ja çfarë flasin studimet për këtë

Në shoqërinë japoneze heqja e çorapeve në pragun e derës është një çështje respekti dhe higjiene. Kurse finlandezë i heqin edhe në shkollë. Sipas tyre ky zakon është një lloj vazhdimësie e qetësisë mendore shtëpi-shkollë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni