Studim: Procesi i zgjimit zgjat plot 36 minuta

Studim: Procesi i zgjimit zgjat plot 36 minuta

Zgjimi nga gjumi në mëngjes për shumë njerëz mbetet një sfidë më vete. Kjo është diçka që duhet të bëjmë çdo ditë, e pikërisht për këtë duhet të vetëndihmohemi për të lehtësuar veten.

Probleme me kujtesën? Kjo bimë rikthen 75 përqind të saj

Probleme me kujtesën? Kjo bimë rikthen 75 përqind të saj

Rozmarina është një bimë që përdoret në kuzhinë. Me kalimin e viteve është vërtetuar se rozmarina mund të përdoret si ilaç shtëpiak për shumë probleme shëndetësore.

Limoni dhe kafja, dy përbërës që zëvendësojnë ilaçet

Limoni dhe kafja, dy përbërës që zëvendësojnë ilaçet

Nëse nuk dëshironi të përdorni ilaçe, mund të përdorni kombinimin e këtyre dy artikujve të cilët me siguri i keni në shtëpi dhe t’i eliminoni këto dhimbje.

Katër ushtrimet që rekomandojnë ekspertët për qëndrimin ulur

Katër ushtrimet që rekomandojnë ekspertët për qëndrimin ulur

Shumicën e kohës ne qëndrojmë ulur, por kjo mund të jetë edhe problematike për shëndetin tonë. Për të minimizuar dëmet e shkaktuara nga disa orë të qëndrimit ulur në punë dhe në shtëpi është mirë të ndiqni këshillat e mëposhtme.

Çfarë ndodh me organizmin kur temperaturat janë shumë të ulëta?

Çfarë ndodh me organizmin kur temperaturat janë shumë të ulëta?

Temperaturat shumë të ulëta ndikojnë në ndryshimin e metabolizmit. Reagimi i parë i trupit ndaj të ftohtit është ngushtimi i enëve të gjakut, duke filluar në zonat e duarve dhe këmbëve. Ky proces ndodh derisa zonat dhe organet më të...

Ulni temperaturën e lartë pa përdorur ilaçe

Ulni temperaturën e lartë pa përdorur ilaçe

Në një kohë kur temperaturat po shënojnë ulje të vazhdueshme dhe gjendja gripale vijon të jetë problematike duhet të dini si të ulni temperaturën e lartë trupore. Kur rritet temperatura do të thotë se pacienti është i infektuar ose ka...

Mjekët japin alarmin: Letra e aluminit rrezikon shumë shëndetin

Mjekët japin alarmin: Letra e aluminit rrezikon shumë shëndetin

Prej vitesh, letra e aluminit është një domosdoshmëri për amvisat në kuzhinë për gatimin, ruajtjen dhe transportin e ushqimeve, por doktorët paralajmërojnë se ajo shkakton probleme të rënda në shëndetin e njeriut.

Ekspertët zbulojnë rreziqet e dembelizmit

Ekspertët zbulojnë rreziqet e dembelizmit

Ekspertët mendojnë se të qenët pasivë është një ndër shkaktarët kryesor të vdekjes së parakohshme.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni