Nuk ju pëlqen të zgjoheni herët? Faji qëndron në momentin e lindjes

Nuk ju pëlqen të zgjoheni herët? Faji qëndron në momentin e lindjes

Nuk janë të paktë njerëzit të cilët e urrejnë të zgjohen herët dhe një mendohet se kjo ka shumë të bëjë edhe me orën e lidjes.

Pse qeshin fëmijët?

Pse qeshin fëmijët?

Të gjithë i shohim fëmijët që qeshin e gëzojnë shumë. Teksa i shohim bëjmë pyetjen se përse ata qeshin. Nga revista shkencore “Plos One” një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë e zhvillimit, konfirmojnë dyshimin më të madh të...

Ushqimet që ju zhvillojnë një kujtesë të mirë

Ushqimet që ju zhvillojnë një kujtesë të mirë

Ushqimet ndikojnë në çdo aspekt të shëndetit, madje edhe në kujtesën tonë. Truri i njeriut funksionon si një makinë komplekse dhe e fuqishme organike që kërkon ushqyesin e duhur për të funksionuar si duhet.

Tenisi, noti dhe gjimnastika aerobike tre sportet më të mira për shëndetin

Tenisi, noti dhe gjimnastika aerobike tre sportet më të mira për shëndetin

Universiteti i Sidney ka kryer një studim për sportet më të mira për shëndetin. Studimi ka nxjerrë tenisin, notin dhe gjimnastiken aerobike si tre nga sportet më të mira për njeriun.

Studim/ Gratë e pamartuara janë 70% më të rrezikuara për të vdekur nga goditjet në tru

Studim/ Gratë e pamartuara janë 70% më të rrezikuara për të vdekur nga goditjet në tru

Ekspertët e Universitetit Duke, në Karolinën e Veriut dyshojnë se të martuarit kanë shanse më të mëdha për t’u bërë më mirë pas një goditje në tru, pasi është dikush që kujdeset për ta.

Studim: I ftohti ju ndihmon të bini në peshë

Studim: I ftohti ju ndihmon të bini në peshë

Edhe pse keni ftohtë shumë në këto ditë dimri, mos u shqetësoni sepse edhe kjo e ka një të mirë. Sipas një studimi nga Universiteti i Gjenevës i ftohti ju ndihmon të bini në peshë.

Tharja e rrobave brenda në dhomë është e rrezikshme, ja pse

Tharja e rrobave brenda në dhomë është e rrezikshme, ja pse

Një studim tregon se në lavanteritë që thahen rrobat e lara me detergjent dhe me zbutës është konstatuar numër i lartë i kimikateve të cilat janë të rrezikshme për shëndetin.

Studim: Mosha e mesme më e prekura nga mbipesha

Studim: Mosha e mesme më e prekura nga mbipesha

Një studim i Institutit të Shëndetit Publik në Angli dhe zbuluesve të Universitetit të Oxfordit thotë se rreth 83% e moshës së mesme kanë një mënyrë të jetesës tepër të çrregulluar.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni