Zbulohen neuronet që përcaktojnë perceptimin e kohës

Zbulohen neuronet që përcaktojnë perceptimin e kohës

Koha duket sikur kalon shumë shpejt kur kënaqemi dhe ngadalësohet kur jemi të mërzitur. Duket sikur shkenca sëfundmi i ka gjetur një shpjegim kësaj.

Dy viruset që prekën botën në vitin 2016

Dy viruset që prekën botën në vitin 2016

Viti 2016 ka sjellë bashkë me shumë probleme të tjera edhe dy viruse të cilat shkaktuan deformime e vdekje të shumta. Përmendim këtu virusin Zika dhe Poliomeliti. Në vazhdim ju njohim me zbulimet shkencore dhe përparimin e arritur në luftën...

Pija ‘ilaç’ i ftohjes dhe gripit

Pija ‘ilaç’ i ftohjes dhe gripit

Ditët që po kalojmë janë ditë të ftohta dhe nuk mungojnë virozat e gripi. Zgjidhja e parë që na shkon në mendje janë medikamentet, por nëse kërkojmë pak më shumë do të gjejmë pije të cilat përgatiten lehtë dhe kështu...

Ja pse një mollë në ditë mban doktorin larg

Ja pse një mollë në ditë mban doktorin larg

Një mollë në ditë mban doktorin larg, kështu thonë për vlerat shëndetësore që molla ka.

Dhuna Psikologjike Është Më E Dhimbshme Se Ajo Fizike

Dhuna Psikologjike Është Më E Dhimbshme Se Ajo Fizike

Nëse nga partneri juaj dëgjoni fjalë të llojit “Çfarë di ti, nuk di asgjë”, atëherë ju jeni preh e dhunës sensitive apo ndryshe e quajtur dhunë psikologjike.

Tre erëzat që përmirësojnë qarkullimin e gjakut

Tre erëzat që përmirësojnë qarkullimin e gjakut

Erëzat përveç shijes së mirë që i shtojnë ushqimeve kanë edhe fuqi për të përmirësuar qarkullimin e gjakut.

Mungesa E Vetëbesimit Na Çon Drejt Dështimit

Mungesa E Vetëbesimit Na Çon Drejt Dështimit

Si mund të tejkalohet ndjenja e konsiderimit të vetes për të pavlefshëm?

Pesë të mirat shëndetësore që përfitoni nga një grusht bajamesh

Pesë të mirat shëndetësore që përfitoni nga një grusht bajamesh

Bajamet përmbajnë disa vlera shëndetësore, ndër to ekspertët kanë veçuar këto:

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni