Eksepertët zbulojnë lidhjen gjenetike të depresionit me diabetin

Eksepertët zbulojnë lidhjen gjenetike të depresionit me diabetin

Një studim i ri ka zbuluar që njerëzit e dëshpëruar kanë 60% më shumë gjasa që të preken nga depresioni.

Shampo me sodë buke, zgjidhja e problemit të flokëve tuaj

Shampo me sodë buke, zgjidhja e problemit të flokëve tuaj

Soda e bukës përveç përdorimit të saj në kuzhinë ka një gamë përdorimesh edhe në pastrim,kozmetikë dhe mjekësi.

Shkencëtarët ‘konfirmojnë’ jetën pas vdekjes

Shkencëtarët ‘konfirmojnë’ jetën pas vdekjes

Vdekja është një pasojë e pashmangshme për të gjithë ne dhe herët e vonë që të gjithë do të përballemi me të. Por, natyra njerëzore është tejet kureshtare dhe që në hapat e para, shoqërinë tonë e ka ‘lodhur’ më...

Gjelbërimi rrit nivelin lumturisë

Gjelbërimi rrit nivelin lumturisë

Sipas një studimi britanik, të jetosh afër hapësirave të gjelbra ka një ndikim pozitiv në shëndetin mendor dhe fizik të qytetarëve.

Sa gjatë mund të jetojmë pa ujë?

Sa gjatë mund të jetojmë pa ujë?

Një njeri mund të jetojë më shumë se tre javë pa ushqim, ndërsa kur shkon puna te uji nuk mund të zgjasë kaq gjatë.

Duart, parashikuese të 4 sëmundjeve

Duart, parashikuese të 4 sëmundjeve

Duart përveç funksionit të parë të tyre, arrijnë të zbulojnë disa faktorë rreziku për disa gjëndje shëndetësore.

Uji me gaz ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Uji me gaz ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Një pjesë e njerëzve përveç ujit natyral përdorin edhe ujin me gaz.

Dita botërore kundër pirjes së duhanit

Dita botërore kundër pirjes së duhanit

Me rastin e Ditës Botërore kundër pirjes së duhanit, Skopje Citi Moll në bashkëpunim me EPSH Instituti për sëmundje të mushkërive dhe tuberkulozit organizojë sot teste falas për të gjithë qytetarët.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni