T’u përkushtohemi fëmijëve në kohën e pandemisë, shprehen nga Shoqata “Dua Ylberin”

T’u përkushtohemi fëmijëve në kohën e pandemisë, shprehen nga Shoqata “Dua Ylberin”

Mevlude Thaçi, njëra ndër themelueset e Shoqatës “Dua Ylberin”, shprehet se duhet ta shfrytëzojmë këtë kohë me familjen gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit.

Zgjimi i hershëm çon drejt rreziqeve për sëmundje të ndryshme

Zgjimi i hershëm çon drejt rreziqeve për sëmundje të ndryshme

Organizmi i njeriut është krijuar në mënyrë që, ditën të punojë, ndërsa natën të pushojë. Për shkak të pasojave të caktuara të kësaj, specialistët e gjenetikës nga Universiteti i Alabamës mendojnë se zgjimi i hershëm sjellë rrezik më të madh...

Tre ose më shumë vezë në javë e rritin rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Tre ose më shumë vezë në javë e rritin rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Konsumimi i më shumë se tre vezëve në javë e rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe vdekjes së shpejtë tek njerëzit, në raport me ata që hanë më pak vezë, citohet në investigimin e ri të Shkollës Mjekësore pranë...

Mjetet për dezinfektim ndihmojnë, por nuk janë zëvendësim për sapun dhe ujë

Mjetet për dezinfektim ndihmojnë, por nuk janë zëvendësim për sapun dhe ujë

Larja e duarve me sapun dhe ujë dhe përdorim të mjeteve për dezinfektim të duarve janë masë e domosdoshme në mbrojtjen në luftën kundër koronavirusit dhe të gjitha viruseve në përgjithësi.

Nëse bebi qan pa arsye, kontrolloni gishtat e këmbeve

Shumë prindër fillojnë të shqetësohen kur fëmija e tyre nuk pushon së qari pa asnjë arsye. E kanë ushqyer mirë dhe duket i shëndetshëm, por sërish nuk mund ta qetësojnë. Këta prindër nuk janë në dijeni të një prej arsyeve...

Pediatrit: Mjaltë dhe limon për shërimin e kollës

Prindërit i trajtojnë fëmijët që kanë kollë me shurup, në vend të trajtimit “tradicional” me mjaltë e limon, thonë doktorët për Daily Mirror.

Ekuilibër/ “11 fjali që do ia ndryshojnë jetën fëmijës tuaj”

  1. “GJITHMONË JEP ATE QE MUNDESH”

Për fat të keq në botën tonë sot, na është shpëlarë truri, se kërkimi për # 1 do të na sjellë lumturi. Ne jemi mësuar të trajtojmë veten me telefonat e fundit dhe pajisjet e...

Cili është ndryshimi mes mishit të peshkut dhe mishrave të tjerë?

Mishi i peshkut, ndryshe nga mishrat e tjerë, përmban me shumicë acide yndyrore të pangopura të emërtuara si 11-13 dhe omega-3. Yndymat, të cilat përmbajnë shumë acide yndyrore të pangopura, janë më pak të rrezikshmet përsa i përket shëndetit të...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni