Dita botërore e hemofilisë

Dita botërore e hemofilisë

Shoqata e të sëmurëve nga hemofilia në Maqedoni i bashkangjiten shënimit global të Ditës botërore të hemofilisë – 17 prillit nën moton e Federatës botërore për Hemofili “Shpërndarja e njohurive na bënë më të fuqishëm”.

 

“Duam të flasim për betejën tonë, jetën tonë të përditshme që zgjat 365 ditë në vit, për hemofilinë që është pjesë përbërëse e jetës së familjeve tona, gjendje, sëmundje që na ka zgjedhur neve, nuk e kemi zgjedhur ne”, thotë kryetarja e Shoqatës, Liljana Rajçevska në kumtesë.

Sipas të dhënave nga Qendra për hemofili pranë Institutit për Mjekësisë transfuziologjike, siç informon Rajçevska, në vendin tonë janë regjistruar 211 persona me hemofili A, 104 me hemofili B dhe katër persona me hemofili dhe inhbitorë.

Please publish modules in offcanvas position.