Arabia Saudite shpik për herë të parë Wi-Fi-në nënujore

Arabia Saudite shpik për herë të parë Wi-Fi-në nënujore

Shkencëtarët e Arabisë Saudite kanë gjetur një mënyrë të re për t’u ofruar përdoruesve mundësinë për t’u lidhur në internet në një mjedis nënujor.

Shkencëtarët izraelitë krijuan maskë që i vret viruset

Shkencëtarët izraelitë krijuan maskë që i vret viruset

Shkencëtarët e Universitetit Tehnion në Haifa, Izrael, kanë bërë të ditur se kanë krijuar maskë mbrojtëse për fytyrë, për më shumë përdorime, që mund të shkatërrojë koronavirusin me ndihmën e nxehtësisë nga karikuesi i telefonit celular.

Tani ka një qen-robot për të ndihmuar

Roboti i qenve Spot, i kompanisë Amerikane të projektimit, inxhinierisë dhe robotikës Boston Dynamics, është ndoshta një ndihmë e madhe kur bëhet fjalë për mbajtjen e deleve në kullotë.

Fejsbuk ka hequr më shumë se nëntë milion postime me gjuhë të urrejtjes

Fejsbuk ka hequr më shumë se nëntë milion postime me gjuhë të urrejtjes

Kompania Fejsbuk e informon publikun për një rritje drastike të numrit të postimeve të fshira që promovojnë dhunë dhe gjuhë të urrejtjes, të cilat tani i atribuohen përmirësimeve në teknologji për njohje automatike të tekstit dhe imazhit, njofton “Gardian”.

Platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj

Platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj

Teksa thuajse e gjithë ekonomia botërore është paralizuar, platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj.

Gugëll bllokon miliona e-maile me temë për virusin korona

Gugëll bllokon miliona e-maile me temë për virusin korona

Kompania Gugëll (Google) sot bëri të ditur se mashtruesit për çdo ditë dërgojnë rreth 18 milionë e-maile të rreme për Kovid-19 deri te shfrytëzuesit e Gmail.

Apple has introduced the new cheaper iPhone from the SE model

Apple ka prezantuar iPhone-in e ri më të lirë nga modeli SE

Apple sot zbuloi buxhetin e ri iPhone nga seria SE, në të zezë, të kuqe dhe të bardhë.

Aplikacioni “Stop Korona” prej sot është i kapshëm për telefonat celularë

Aplikacioni “Stop Korona” prej sot është i kapshëm për telefonat celularë

Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës, Damjan Mançevski njoftoi se aplikacioni “Stop Korona” është i kapshëm për të gjithë telefonat celularë. Ai porositi qytetarët që sa më masovikisht të instalojnë këtë aplikacion.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni