Fejsbuku ka fshirë shtatë milionë postime me informacione të rreme për koronavirusin

Fejsbuku ka fshirë shtatë milionë postime me informacione të rreme për koronavirusin

Fejsbuku ka fshirë më shumë se shtatë milionë postime në tremujorin e dytë të vitit sepse përmbanin informacione të rreme për koronavirusin, që mund ta dëmtojë shëndetin e njerëzve, njofton DPA.

Trump kërcënon se do të mbyllë aplikacionin Tik Tok

Trump kërcënon se do të mbyllë aplikacionin Tik Tok

Presidenti amerikan Donald Trump ka paralajmëruar se do të mbyllë aplikacionin Tik Tok.

Samsung fitime rekord gjatë pandemisë

Samsung fitime rekord gjatë pandemisë

Fitimet e Samsung u rritën ndërsa miliona njerëz punuan nga shtëpia gjatë pandemisë së koronavirusit.

Arabia Saudite shpik për herë të parë Wi-Fi-në nënujore

Arabia Saudite shpik për herë të parë Wi-Fi-në nënujore

Shkencëtarët e Arabisë Saudite kanë gjetur një mënyrë të re për t’u ofruar përdoruesve mundësinë për t’u lidhur në internet në një mjedis nënujor.

Shkencëtarët izraelitë krijuan maskë që i vret viruset

Shkencëtarët izraelitë krijuan maskë që i vret viruset

Shkencëtarët e Universitetit Tehnion në Haifa, Izrael, kanë bërë të ditur se kanë krijuar maskë mbrojtëse për fytyrë, për më shumë përdorime, që mund të shkatërrojë koronavirusin me ndihmën e nxehtësisë nga karikuesi i telefonit celular.

Tani ka një qen-robot për të ndihmuar

Roboti i qenve Spot, i kompanisë Amerikane të projektimit, inxhinierisë dhe robotikës Boston Dynamics, është ndoshta një ndihmë e madhe kur bëhet fjalë për mbajtjen e deleve në kullotë.

Fejsbuk ka hequr më shumë se nëntë milion postime me gjuhë të urrejtjes

Fejsbuk ka hequr më shumë se nëntë milion postime me gjuhë të urrejtjes

Kompania Fejsbuk e informon publikun për një rritje drastike të numrit të postimeve të fshira që promovojnë dhunë dhe gjuhë të urrejtjes, të cilat tani i atribuohen përmirësimeve në teknologji për njohje automatike të tekstit dhe imazhit, njofton “Gardian”.

Platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj

Platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj

Teksa thuajse e gjithë ekonomia botërore është paralizuar, platforma Netflix, ka shënuar fitime marramendëse dhe ka punësuar 2 mijë përsona të rinj.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni