NË VITIN 2018 INTERNETI DO JETË I MBUSHUR ME PËRMBAJTJE AUDIO VIZUALE

NË VITIN 2018 INTERNETI DO JETË I MBUSHUR ME PËRMBAJTJE AUDIO VIZUALE

Bota në 2017 ngeli pas duke i komentuar “Lajmet e rrejshme”. Në institutin e Reuters “Gazetaria, Media dhe Trend Teknologjia 2018” në raportin e përgatitur paralajmëruan se do ta largojnë prezantimin me anë të videos.

Selfie-drone, teknologjia më re e fotove dhe videove

Selfie-drone, teknologjia më re e fotove dhe videove

Mbërrin R1, ‘selfie drone’ i aftë të bëjë foto dhe video në lëvizje nga perspektiva e protagonistit në çfarëdo ambienti, në mënyrë të plotë autonome.

Smartfoni i parë në botë para se të kishim Iphone dhe Samsung

Smartfoni i parë në botë para se të kishim Iphone dhe Samsung

Smartphone-i i parë ka pasur pamje tërisht ndryshe nga këta të sotmit. Para ekzistimit të Iphone, Samsung dhe kompanive të tjera të mëdha me telefonë të mençur, një tjetër kompani kishte provuar të fuste këtë teknologji në jetën e njerëzve.

Sensori që regjistron ushqimet dhe vlerat që marrim gjatë ditës

Sensori që regjistron ushqimet dhe vlerat që marrim gjatë ditës

Është zhvilluar një sensor i ri që mund të gjurmojë atë që ju po hani. Sensorët e vegjël janë krijuar nga një ekip studiuesish nga Shkolla e Inxhinierisë së Universitetit Tufts, në Medford.

Ja çfarë i bënë amerikanët Volksëagenit, 300 mijë makina të reja në shkretëtirë

Ja çfarë i bënë amerikanët Volksëagenit, 300 mijë makina të reja në shkretëtirë

Fotot e mahnitshme nga ajri kanë kapur grumbullin e makinave të Volksëagen të parkuara në shkretëtirën e Kalifornisë, pas skandalit të emetimit të gazrave.

Në Gugëll Maps do të mund të mësoni edhe sa pritet porosia në restorant

Në Gugëll Maps do të mund të mësoni edhe sa pritet porosia në restorant

Aplikacioni Gugëll Maps së shpejti, me versionin 4.47 shfrytëzuesve të telefonave-smart do t'u mundësojë të mësojnë dhe sa mesatarisht pritet porosia restorant në caktuar .

"Mushkonja" izraelite vjedh të dhëna nga kompjuteri pa internet

"Mushkonja" izraelite vjedh të dhëna nga kompjuteri pa internet

Shkencëtarët izraelitë të Universitetit Ben Gurion treguan se për të sulmuar një kompjuter dhe për vjedhjen e të dhënave nuk është e nevojshme ai të lidhet me internetin.

Biçikleta me bateri që mund të mbahet në çantë

Biçikleta me bateri që mund të mbahet në çantë

Teknologjia po sjell ndryshime të mëdha, e një prej ndryshimeve më të mëdha po ndodh edhe tek biçikletat.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni