“DigiGirlz”- mundësi vajzat të bëhen pjesë e botës së IT-së

“DigiGirlz”- mundësi vajzat të bëhen pjesë e botës së IT-së

“DigiGirlz” programi që nëpër gjithë botën organizohet si pjesë e “YouthSpark” iniciativës së Majkrosoftit, synon në nxitjen dhe motivimin e vajzave të reja për kodim, programim, inovacion krijim dhe sajimin e IT -ideve të reja pasi pjesëmarrja e tyre në...

BE e gjobiti “Google” me 1,49 miliardë euro

BE e gjobiti “Google” me 1,49 miliardë euro

Trupi Rregullator Antimonopolist i BE-së e gjobiti “Goggle” me 1,49 miliardë euro për shkak të “keqpërdorimit të pozicionit dominues në shpalljet online”. “Google” është gjobitur pas ankesës se i bllokon reklamat e kompanive konkurrente.

NË VITIN 2018 INTERNETI DO JETË I MBUSHUR ME PËRMBAJTJE AUDIO VIZUALE

NË VITIN 2018 INTERNETI DO JETË I MBUSHUR ME PËRMBAJTJE AUDIO VIZUALE

Bota në 2017 ngeli pas duke i komentuar “Lajmet e rrejshme”. Në institutin e Reuters “Gazetaria, Media dhe Trend Teknologjia 2018” në raportin e përgatitur paralajmëruan se do ta largojnë prezantimin me anë të videos.

Selfie-drone, teknologjia më re e fotove dhe videove

Selfie-drone, teknologjia më re e fotove dhe videove

Mbërrin R1, ‘selfie drone’ i aftë të bëjë foto dhe video në lëvizje nga perspektiva e protagonistit në çfarëdo ambienti, në mënyrë të plotë autonome.

Smartfoni i parë në botë para se të kishim Iphone dhe Samsung

Smartfoni i parë në botë para se të kishim Iphone dhe Samsung

Smartphone-i i parë ka pasur pamje tërisht ndryshe nga këta të sotmit. Para ekzistimit të Iphone, Samsung dhe kompanive të tjera të mëdha me telefonë të mençur, një tjetër kompani kishte provuar të fuste këtë teknologji në jetën e njerëzve.

Sensori që regjistron ushqimet dhe vlerat që marrim gjatë ditës

Sensori që regjistron ushqimet dhe vlerat që marrim gjatë ditës

Është zhvilluar një sensor i ri që mund të gjurmojë atë që ju po hani. Sensorët e vegjël janë krijuar nga një ekip studiuesish nga Shkolla e Inxhinierisë së Universitetit Tufts, në Medford.

Ja çfarë i bënë amerikanët Volksëagenit, 300 mijë makina të reja në shkretëtirë

Ja çfarë i bënë amerikanët Volksëagenit, 300 mijë makina të reja në shkretëtirë

Fotot e mahnitshme nga ajri kanë kapur grumbullin e makinave të Volksëagen të parkuara në shkretëtirën e Kalifornisë, pas skandalit të emetimit të gazrave.

Në Gugëll Maps do të mund të mësoni edhe sa pritet porosia në restorant

Në Gugëll Maps do të mund të mësoni edhe sa pritet porosia në restorant

Aplikacioni Gugëll Maps së shpejti, me versionin 4.47 shfrytëzuesve të telefonave-smart do t'u mundësojë të mësojnë dhe sa mesatarisht pritet porosia restorant në caktuar .

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.