Zog robot me pupla të vërteta

Shkencëtarët kanë testuar me sukses një robot që mund të fluturojë dhe përbëhet nga 40 pendë dhe disa përbërës të tjerë. Bëhet fjalë për Pidznot "Robot Bird".

Ndërsa aeroplanët manovrojnë duke ndryshuar pozicionin e elementeve të krahut, zogjtë mund të ndryshojnë tërë formën e krahëve, në varësi të mënyrës se si fluturojnë. Kjo rrit efikasitetin e krahëve vetë, kështu që shkencëtarët kanë përdorur këtë metodë për të krijuar një makinë fluturuese.