Tani ka një qen-robot për të ndihmuar

Roboti i qenve Spot, i kompanisë Amerikane të projektimit, inxhinierisë dhe robotikës Boston Dynamics, është ndoshta një ndihmë e madhe kur bëhet fjalë për mbajtjen e deleve në kullotë.

Videoja, e publikuar nga kompania e softuerëve Rocos, tregon Spot duke bërë punën e tij në kullotat e Zelandës së Re.

Robotët, siç është pika e Boston Dynamics, rrisin saktësinë e vlerësimeve të rendimentit, lehtësojnë stresin në mungesë të punës dhe demonstrojnë saktësi në bujqësi, sipas Rocos.

E arrin këtë me ndihmën e kamerave të tij infra të kuqe, teknologjisë së hartës në kohë reale dhe sensorë të përparuar.

Rocos tha që kompania planifikon të krijojë një sistem të kompjuterizuar që mund të kontrollojë shumë gjëra nga distanca për të lejuar që robotët të punojnë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, duke çliruar kohë për njerëzit me ferma të mëdha.

"Robotët e Shepherd" nuk janë plotësisht të reja. Në vitin 2013, studiuesit e robotikës nga Sidnei testuan një Rover.