Vikipedia me dizajn të ri

Dhjetë vjet nga tani, Vikipedia do të marrë dizajn të ri për ta bërë atë më të arritshëm për përdoruesit e ri.

Risi më e dobishme është se përdoruesit do të jenë në gjendje të lëvizin lehtësisht në pjesët që u interesojnë atyre.

Për gati njëzet vjet, Vikipedia ka qenë pjesë integrale e kulturës në internet, duke lejuar vizitorët të lexojnë miliona artikuj nga enciklopeditë digjitale, të modifikuara publikisht, nga kompjuterët, tabletët ose telefonat e tyre.

Vikipedia gjithashtu do të ketë buton për të ndryshuar gjuhën brenda faqes që lexohet dhe një pozicion kërkimi për ta bërë më të lehtë navigimin në faqet e reja. Do të ndryshojë logon dhe do të jetë më e vogël.

Fondacioni Vikimedia, kompania që drejton faqen, njoftoi në blog se ndryshimet do të vijnë gradualisht dhe do të integrohen për periudhë më të gjatë kohore duke i lejuar përdoruesit të provojnë tipare të reja para se ato të integrohen zyrtarisht. Plani për të ridizenjuar versionin e plotë për desktop është para fundit të vitit 2021.