Meta do të krijojë monedhën e saj virtuale

Meta do të krijojë monedhën e saj virtuale

Edhe pse kompania Meta ka hequr dorë nga kriptomonedha e saj Diem, duket se do të shfaqet një monedhë virtuale, e cila aktualisht quhet Zuck Bucks.

Sipas Financial Times, kompania mëmë e Facebook dhe Instagram po përgatit një monedhë virtuale që punonjësit e quajnë Zuck Bucks, me sa duket sipas themeluesit dhe CEO Mark Zuckerberg. Por kjo nuk është një kriptomonedhë, kjo është një shenjë brenda aplikacionit që do të kontrollohej nga kompania, diçka e ngjashme me atë që përdoret në aplikacionet e lojërave si monedha Robux në lojën popullore për fëmijë Roblox. Roblox bëri një biznes të madh me Robux dhe Meta dëshiron diçka të ngjashme në platformën e saj.

Meta nuk distancohet plotësisht nga produktet e blockchain, pasi kompania gjithashtu dëshiron të publikojë dhe ndajë NFT në Facebook. Financial Times raporton se kompania planifikon të nisë një pilot në mes të majit dhe së shpejti do të lejojë testimin e anëtarësimit në grupin e Facebook bazuar në pronësinë e NFT.

Disa nga planet NFT të Metës për Facebook dhe Instagram u njoftuan në janar, dhe Zuckerberg njoftoi në mars se NFT do të vinte në Instagram.

Për më tepër, Meta eksploron “shenjat sociale” ose “shenjat e reputacionit” që mund të jepen si shpërblime për kontribute të rëndësishme në grupet e Facebook. Kompania po shqyrton gjithashtu shërbime financiare tradicionale si kreditë për biznesin e vogël.