Rrjedhje karburanti, nisja e raketës së NASA-s anulohet sërish

Rrjedhje karburanti, nisja e raketës së NASA-s anulohet sërish

Një raketë e re e NASA-s, e cila supozohej të testohej sot, pësoi një pengesë, pasi karburanti i hidrogjenit filloi të rrjedhë nga ndarja e motorit në fund të raketës.

Duke parë që karburanti kishte filluar të rridhte, NASA e ndaloi operacionin sot ndërsa inxhinierët punonin për të mbyllur vrimën në kapakë.

Kjo është përpjekja e dytë e dështuar e lëshimit të raketës – dështimi i mëparshëm ndodhi të hënën, kur karburanti rrodhi dhe një sensor i motorit nuk funksionoi.

NASA planifikon të krijojë kushte që astronautët të fluturojnë rreth hënës deri në vitin 2024 dhe të zbresin në satelitin natyror të Tokës një vit më vonë gjatë testeve pesë-javore të raketës.

Herën e fundit, njerëzit ishin në Hënë 50 vjet më parë.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.