Бројот на активни случаи од 1 јануари зголемен за 11.000, процентот на позитивност викендов околу 22

Бројот на активни случаи од 1 јануари зголемен за 11.000, процентот на позитивност викендов околу 22

Од почетокот на јануари 2022 година до вчера, за 16 дена, бројот на активни случаи се зголемил за над 11.000. Ако на 31 декември 2021 година, бројот на активни случаи беше 5.006, вчера тој изнесуваше 16.132. Процентот на позитивност за...

Најстудено во Берово -10, на Шапка 36 сантиметри снег, во Маврово 13

Најстудено во Берово -10, на Шапка 36 сантиметри снег, во Маврово 13

Најстудено утрово е во Берово со -10 и во Скопје и Битола со -8. Во Крива Паланка, Демир Капија, Струмица се измерени -7, во Тетово, Прилеп, Штип, Куманово -6, Гевгелија -5, во Охрид, Крушево, Дојран, и Попова Шапка -2, а...

Избрана новата Влада на Република Македонија

Избрана новата Влада на Република Македонија

Со 62 гласа „за“, 46 „против“ и без воздржани вечерва пред полноќ во Собранието избрана е новата Влада на Република Северна Македонија која ќе ја предводи премиерот Димитар Ковачевски.

Потпишан договор од 744.000 евра за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“

Потпишан договор од 744.000 евра за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“

Крушевскиот градоначалник Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“, вреден 744 илјади евра. За Христоски ова значи официјален почеток на овој значаен проект и голем напредок во развојот на туризмот.

Инспекторите за животна средина бараат поголеми овластувања

Инспекторите за животна средина бараат поголеми овластувања

Инспекторите се жалат дека поради неусогласеноста на законските прописи во многу случаи нивните надлежности се ограничени. Најголем дел од нивните жалби, судовите ги отфрлаат и со тоа го уриваат кредибилитетот на инспекторите кај загадувачите.

Ковачевски ги кажа приоритетите на новиот владин кабинет

Ковачевски ги кажа приоритетите на новиот владин кабинет

Клучен и прв приоритет на новиот кабинет ќе биде справување со енергетската криза, рече мандатарот за состав на новата влада, Димитар Ковачевски, на прес конференцијата во Собранието по врачувањето на имињата на предлог министри во новиот кабинет.

Ковачевски ги потврдува имињата на новата влада

Ковачевски ги потврдува имињата на новата влада

Претседавачот на СДСМ и мандатар за формирање на новата влада Димитар Ковачевски по состанокот на Претседателството на СДСМ ги потврди имињата на новите функционери на СДСМ кои ќе бидат дел од новата влада.

Кој доби македонско државјанство по последните законски измени?

Кој доби македонско државјанство по последните законски измени?

Не е јасно колку лица добиле државјанство од стапувањето во сила на новите одредби од Законот за државјанство донесени во јули 2021 година. 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија