ТУРЦИЈА: ПОЧИНА МАЛИОТ АХМЕТ, ЧИЈА ТЕРАПИЈА БЕШЕ СПРЕЧЕНА ОД СТРАНА НА ВЛАДАТА НА ЕРДОГАН

ПОЧИНА 8 ГОДИШНИОТ АХМЕТ БУРХАН АТАЧ, КОЈ ПОВЕЌЕ ОД 2 ГОДИНИ СЕ БОРЕШЕ СО РАК НА КОСКИТЕ. ТУРСКАТА ВЛАДА, НА ЧЕЛО СО ЕРДОГАН СВЕСНО ЈА СПРЕЧИ НЕГОВАТА ТЕРАПИЈА ВО ГЕРМАНИЈА, КОЈА СПОРЕД ДОКТОРИТЕ БЕШЕ ПОСЛЕДНАТА ШАНСА ЗА ОПОРАВУВАЊЕ НА МАЛИОТ АХМЕТ. ТАТКОТО НА АХМЕТ ВЕЌЕ ДВЕ ГОДИНИ СЕ НАОЃА ВО ЗАТВОР КАКО ДЕЛ ОД ЛОВОТ НА ВЕШТЕРКИ НА ЕРДОГАН ПРОТИВ ДВИЖЕЊЕТО ЃУЛЕН.