ОТВОРЕНА ЗАКАНА ОД НОВИНАРКА БЛИСКА ДО ЕРДОГАН

ТУРСКАТА НОВИНАРКА СЕВДА НОЈАН, ВО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИСКА ПРОГРАМА ЈАВНО ИМ СЕ ЗАКАНИ НА СЛЕДБЕНИЦИТЕ НА ДВИЖЕЊЕТО ЃУЛЕН, ВЕЛЕЈЌИ ДЕКА СЕ ЦЕЛОСНО ОПРЕМЕНИ ЗА ДА УБИЈАТ НАЈМАЛКУ 50 ЛУЃЕ. ОСВЕН ЗАКАНАТА, НОЈАН ИСТО ТАКА ПРИЗНА ДЕКА ИМА ЛИСТА НА ЃУЛЕНИСТИ КОИ ЖИВЕАТ ВО НЕЈЗИНОТО СОСЕДСТВО.