МИБА: "Соопштение до јавноста во врска со случувањата во Турција"

МИБА - Соопштение до јавноста во врска со случувањата во Турција

Најостро го осудуваме воениот удар што се случи во Турција.

Владите треба да се менуваат со слободни и фер избори, а не со сила.

Веруваме дека Турција, овие денови брзо ќе ги надмине со единство, заедништо и со верба во демократијата.

Изразуваме длабоко сочувство на семејствата на загинатите, а на повредените им посакуваме брзо закрепнување.

Со надеж дека ваков трагичен настан никогаш повеќе нема да се повтори.

Управен Одбор – МИБА


www.miba.mk/regards-to-the-public