Меморандуми за најавените инвестиции во гасниот терминал Александруполи

Обраќање на премиерот Заев по повод потпишување меморандуми за реализација на проектите Терминал на течен природен гас Александруполи, обезбедување на капацитет за природен гас и Гасната централа Александруполи.

Најавени се обраќања и на вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, министерот за економија Крешник Бектеши, извршниот директор на Копелузос Груп, Христос Копелузос и на заменик-претседателот на Гастрејд, Коститс Сифнеос.