Пристигнаа 30.000 вакцини на „Синовак“, донација од Република Турција

Пристигнаа 30.000 вакцини на „Синовак“, донација од Република Турција

Денеска во земјава пристигнаа 30 илјади вакцини „Синовак“.

Пратката е донација од Турција, а веста за вакцините ја објави министерот за здравство Венко Филипче, кој додаде дека вакцините во најкус рок ќе бидат дистрибуирани до вакциналните пунктови.