Пендаровски му помага на поранешниот претседавач Стојановски

По повод 30-годишнината од независноста во Вила Водно, претседателот Стево Пендаровски денеска ја додели наградата од 8 септември на првиот спикер на Собранието, Стојан Андов и парламентарниот состав од 1990-1994 година.

За време на свеченоста, беше забележано како претседателот Пендаровски лично му помага на поранешниот претседател на конститутивната седница на Собранието, Никола Стојановски, кој веќе во поодмината возраст имаше проблеми да се качи и да слезе од сцената.