Мајка со три деца го загуби сопругот во пожар, семејството остана без покрив над главата

Мајка со три деца го загуби сопругот во пожар, семејството остана без покрив над главата

43 годишниот Жарко Пасинечки од скопско Катланово по една недела лекување во КАРИЛ им подлегна на повредите и изгорениците од пожарот во неговиот дом.

По една недела само ѕидовите останаа од изгорената куќа. Неговата сопруга Индира вели дека не може да поверува во несреќата, таа бил на работа втора смена, а нивните три малолетни деца биле кај роднини. Таа сега нема дом, преспиваат кај нејзиниот чичко.

За изгорениот дом вели дека требаат многу пари, а веќе со нејзиниот сопруг земале кредити. Сега има големи долгови кои мора да ги исплати, а нема покрив над глава. Индира има мало земјиште наследство од родителите, нема браќа и сестри. И на таа локација може да направи мало живеалиште, но нема пари.

Индира има три деца на осум годишна возраст 13, 17. Таа е вработена, но стaртува дека студените и тешки денови ќе немаат дом. Сама не може ништо да направи, има надеж дека некој ќе и помогне неа и на нејзините три деца.


Жиро сметка

Индира Пасинечка

270-7000684767.11

Halkbank

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.