Османи: Нашата земја е примена како членка на Унијата за Медитеранот

Османи: Нашата земја е примена како членка на Унијата за Медитеранот

Република Северна Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот, информираше попладнево министерот за надворешни работи Бујар Османи.

-Уште еден надворешнополитички успех. Нашата земја е примена како членка на Унијата за Медитеранот, важен регионален форум за соработка меѓу Европската Унија и медитеранските земји.

Секој ден поблиску до Европската Унија, напиша Османи на Фејсбук.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.